Partizan večeras navija za Crvenu zvezdu 1Foto: Beta/MN PRESS/NEBOJSA PARAUSIC

Poraz od Barselone ne bi trebalo bitnije da utiče na eventualni plasman košarkaša Partizana u TOP 8 fazu Evrolige.

Crno-belima je preostalo još tri kola a prema određenim kalkulacijama i jedna pobeda bila bi dovoljna da se nađu u plej-ofu Evrolige.

Računica bi mogla da bude jednostavnija ukoliko se večeras određeni rezultati potrefe i favoriti ili najveći rival odigraju u skladu sa nadanjima crno-belih.

Na skoru 15-15, Žalgiris se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli. Litvanci zaostaju jednu pobedu za osmoplasiranom Baskonijom, odnosno dve u odnosu na crno-bele.

Večeras će ugostiti Monako, koji pak, pokušava da sačuva četvrto mesto, odnosno prednost domaćeg terena u TOP 8 fazi.

Ukoliko bi gosti slavili, crno-belima bi bio dodatno olakšan posao da se nađu u plej-ofu.

U odnosu na Žalgiris, Valensija možda i nije direktan konkurent Partizana, međutim, večerašnjim, eventualnim, porazom i definitivno bi ispala iz konkurencije za mesto u plej-ofu.

Španci su na skoru 14-16, imaju tri pobede manje u odnosu na crno-bele i ukoliko ne trijumfuju u hali „Aleksandar Nikolić“ više neće predstavljati konkurenciju srpskom velikanu.

S tim u vezi, Partizan će navijati za Crvenu zvezdu, koja je i u prošlom kolu „odigrala“ za svog večitog takmaca.

Crveno-beli su tada savladali Baskoniju, direktnog konkurenta izabranika Željka Obradovića, koji je na skoru 16-15.

Detaljnije analize moći će da se urade tek po kompletiranju 31. kola. Za očekivati je da će pet ekipa konkuristati za poslednja dva mesta u plej-ofu Evrolige, a glavni favoriti su Partizan i Baskonija

Doduše, ukoliko večeras pobedi, Žalgiris bi mogao da bude u igri do poslednjeg kola, pogotovo što će ima najlakši raspored u vidu Valensije i Makabija koje će dočekati, odnosno gostovanja Bajernu u poslednjoj rundi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari