Partizan za Ligu Evrope protiv Dnjepra 1Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ukoliko izdrže okršaje sa kiparskim AEK-om, fudbaleri iz Humske idu na svog starog poznanika.

Četvrtog i 11. avgusta Partizan će se sa protivnikom iz Larnake nadmetati za mesto u plej-ofu kvaloifikacija za Ligu Evrope, a ukoliko se digne iznad opšte krize i potresa u svojoj kući onda ga čeka dvomeč sa ukrajinskim Dnjeprom.

Mogući rivali sedmoplasiranog tima srpske Superlige bili su: još Gent (Belgija), Austrija Beč (Austrija), Harts (Škotska), Sivas (Turska) i Silkeborg (Danska), ali su Ilija Stolica i njegovi izabranici na današnjem žrebu u Nionu dobili klub s kojim su se već sastajali.

Bilo je to 2005. godine, kada su u Beogradu, na debelom temperaturnom minusu odigrali nerešeno (2:2), a onda u revanšu slavili s 0:1 i izbacili Dnjepar iz šesnaestine finala tadašnjeg Kupa UEFA. Ekipu je vodio Vladimir Vermezović, a gol odluke postigao je Miroslav Radović.

Plej-of runda se igra 18. avgusta i 25. avgusta, a naš viceprvak bi najpre trebalo da gostuje. Pitanje je samo gde, jer ukrajinski klubovi zbog rata u bivšoj sovjetskoj republici ne koriste svoje stadione.

Inače, Dnjepar u ovoj godini nije odigrao nijedan takmičarski meč, upravo zbog vojne agresije Rusije. Trebalo je da nastave takmičenje 27. februara, ali je na kraju čitavo prvenstvo bilo otkazano. Od tada je igrao samo povremene prijateljske utakmice, a u trenutku kada budu igrali protiv Partizana ili AEK-a, novi šampionat im još uvek neće startovati.

U slučaju eliminacije iz Lige Evrope, Parni valjak igraće za grupnu fazu Lige konferencije sa poraženim iz susreta Levski Sofija – Hamrun Spartans sa Malte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari