Partizanovi bodovi iz "defanzive" 1Foto: Starsport

Posle velikih unutarklupskih turbulencija početkom marta, umalo smenjeni trener Miroslav Đukić i njegova ekipa vratili su Partizan na pobednički kolosek, pa su posle tri vezane pobede u Superligi i jedne u nacionalnom Kupu svi u Humskoj mirnih glava otišli na dvonedeljnu takmičarsku pauzu.

 Prvo Rad, pa Čukarički i Javor, a juče Radnik – 2:0 (0:0) platili su ceh rezultatskog buđenja šampiona, od skora specijaliste za „poentiranje“ u malo minuta.

Ređao šanse kao na traci ili se mučio da dođe do završnog udarca, „parni valjak“ poslednjih nedelja u nekom trenutku ubaci u treću brzinu (s)lomi rivala dok se „kaže keks“. Tako je bilo i u novom duelu sa starom „mušterijom“ iz Surdulice (šest pobeda u sedam mečeva), jer je crno-belima za materijalizaciju terenske dominacije bilo dovoljno 120 sekundi drugog poluvremena. Ovog puta potezima odbrambenih igrača – levog beka Nemanje G. Miletića i zadnjeg veznog Marka Jevtovića, prekomandovanog na mesto štopera, u odsustvu povređenih Milana Mitrovića i Bojana Ostojića, te pošteđenog Nemanje R. Miletića. Prvi je Jevtović, šutem u suprotnu stranu, savladao Nikolu Vasiljevića u 64. minutu. Iz idealne pozicije – sa bele tačke, jer je sudija Ilija Brdar, ne mareći za proteste gostiju, start Nikole Radovića nad Partizanovim vunderkindom Arminom Đerlekom svirao kao faul za penal. Vrlo brzo sasvim je otklonjena dilema oko osvajača tri boda, kada je Miletić, u idealnom tajmingu natrčao na loptu koju je Danilo Pantić vratio u središnji deo šesnaesterca i jakim prizemnim udarcem smestio u nebranjeni deo mreže (66). Pre šah-mata, crno-beli su celo prvo poluvreme kao mačka oko miša jalovo obigravali oko kaznenog prostora Radnika, a posle spuštanjem tempa i prevagom u posedu lopte (sa)čuvali zasluženu prednost.

I sve to bez pobrojanih opravdano odsutnih fudbalera zadnje linije, povređenog standardnog desnog beka Miroslava Vulićevića (zamenio ga mlađani Luka Cucin) i odmaranog krilnog veziste Marka Jankovića, sa Sašom Ilićem kao kreatorom akcija od prvog minuta, tandemom Leandre Tavamba – Ognjen Ožegović u napadu i debitantom – letos dovedenim igračem sredine terena mlade reprezentacije Ukrajine – Jurijem Vakulkom (od 71. minuta).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari