Pečat na drugu fazu 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/MO (Arhiva)

Sa perfektnih 5-0, košarkaši Partizana biće večeras u prilici da eventualnim trijumfom nad Venecijom i formalno obezbede prolaz u drugu fazu Evrokupa (20.00).

Trener Andrea Trnikijeri mogao bi da ubaci u sistem i poslednje pojačanje DŽejmsa Bela, ujedno i da pokuša da odmori ili rastereti nosioce igre, među kojima pojedini već pokazuju jasne znake umora koji je prouzrokovan napornim ritmom igranja dva meča nedeljno.

Crno-beli najbližim pratiocima u grupi B beže dve pobede (Venecija i Tofaš) i ukoliko bi i večeras trijumfovali protiv aktuelnog šampiona Italije obezbedili bi bolji međusobni skor, samim tim izvesno i mesto u narednoj fazi renomiranog takmičenja. Venecija se nalazi u seriji od tri pobede, nakon lošeg starta i poslednjim brejkom u Viljnusu protiv Ritasa pokazala je da ume da igra i u gostima. Partizan će rivala ugostiti u Beogradskoj areni, nakon što je zbog zauzetosti iste protiv Lokomotive Kuban igrao u hali „Aleksandar Nikolić“.

– Veoma zanimljiva utakmica je pred nama. U Veneciji smo odigrali izuzetno čvrst meč i tada smo imali priliku da osetimo koliko dobar može biti tim protiv kojeg igramo. Imaju iskusne igrače, talentovane igrače i sigurno je da će dati sve od sebe da pruže svoj maksimum protiv nas. Sa druge strane, mi znamo šta treba da radimo u našoj kući, pred našim navijačima – poručio je Andrea Trinkijeri, čiji su izabranici upravo u Veneciji, na startu grupne faze, započeli seriju od maksimalnih pet vezanih pobeda.

Stil igre večerašnjeg protivnika crno-belih ilustruje podatak da prosečno ostvaruje 18,2 timske asistencije po čemu je među sedam najkolektivnijih timova Evrokupa.

– Venecija je veoma dobar tim, sa puno iskusnih igrača. U prvom kolu smo sa odigrali neizvestan meč i moramo biti svesni da će i večerašnja utakmica biti veliki izazov za nas. Prva polovina grupne faze Evrokupa je za nas bila veoma dobra i daćemo sve od sebe da nastavimo u tom pravcu – istakao je Ognjen Jaramaz koji je na proseku od 7,6 poena i svega 23 odsto uspešnosti za tri poena, ali je sa 3,2 asistencije treći najbolji dodavač ekipe.

Apel navijačima

KK Partizan NIS podseća navijače da su sva mesta u Beogradskoj areni numerisana i da će vlasnici ulaznica moći da sednu samo na mesta za koja imaju kartu. Osim poštovanja numeracije sedišta u dvorani, neophodno da svi prolazi u dvorani budu prohodni u svakom momentu, da se poštuje zabrana pušenja u hali, kao i bacanje predmeta u teren ili korišćenje pirotehničkih sredstava.

Raspored i tabela

Grupa B

6. kolo

Lokomotiva – Ritas 17.00

Partizan – Venecija 20.00

sreda

Limož – Tofaš 20.00

Tabela: Partizan 5-0, Venecija 3.2, Tofaš 3-2, Lokomotiva 2-3, Limož 1-4, Ritas 1-4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari