Perez najbolji u Džedi 1Foto: EPA-EFE/Luca Bruno / POOL

Vozač Red Bula Serhio Perez trijumfovao je u drugoj trci ove sezone voženoj u Džedi za VN Saudijske Arabije.

On je tako zabeležio svoju prvu pobedu u ovoj godini, a drugi je kroz cilj prošao njegov timski kolega Maks Verstapen, a kao treći pilot Mercedesa Džordž Rasel.

Trku je obeležilo vozilo bezbednosti koje je izašlo na stazu u 19. krugu kada je stao bolid Kanađanina Lensa Strola, a to su iskoristili vozači Merdesa i Red Bula da odu na „besplatno“ stajanje i promenu pneumatika.

Takav razvoj situacije apsolutno nije odgovarao pilotima Ferarija Karlosu Sajncu i Šarlu Lekleru koji su samo neki krug ranije otišli u boks na zamenu guma.

Zato su na kraju isti trku završili na šestom i sedmom mestu, a četvrti i peti su bili Fernando Alonso i Luis Hamilton.

Trku je sjajno započeo Fernando Alonso koji je sa drugog mesta došao do prve pozicije u prvoj krivini, ali ga je Perez obišao već u četvrtom krugu.

Španac je ubrzo dobio kaznu od pet sekundi jer nije sa pravilne pozicije startovao u trci, a istu je odradio kada je išao u boks.

Nakon izlaska na stazu sjajno je vozio i bio treći, ali je nakon završetka trke odluka direkcije trke bila da se Španc kazni sa deset sekundi, jer kaznu mehaničari nisu dobro odradili pošto tokom tih pet sekundi mehaničari ne smeju da dotaknu bolid kažnjenog vozača.

Verstapen je u poslednjem krugu došao do najbržeg kruga i došao do dodatnog boda.

Naredna trka vozi se 31. marta za Veliku nagradu Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari