Pirotski sportista preplivao Ohridsko jezero za 7 sati 1Foto: OhridMagazine.com

Još jedan podvig mladog pirotskog sportiste Uroša Ivankovića.

Mladi pirotski sportista, osamnaestogodišnji Uroš Ivanković napravio je još jedan podvig. Posle prošlogodišnjeg preplivanja Zavojskog jezera na Staroj planini u dužini od 17 kilometara, preplivao je i Ohridsko jezero, od plaže Sveti Naum do gradskog pristaništa u Ohridu, u dužini od 26 kilometara. On je preplivao Ohridsko jezero na sedam sati i 15 minuta.

Uroš je rekao makedonskim medijima da je uprkos krizi praćenoj grčevima u mišićima koju je u jednom momentu imao, što je i normalno za ovako velike poduhvate, uspeo da se izbori sa još jednim velikim izazovom i prepliva Ohridsko jezero, prenosi, pored ostalog, portal webohrid.com.

U tekstu sa ovog portala se još navodi da je vreme bilo odlično a jezero tiho. Njemu se na startu priključila medicinska i spasilačka ekipa Crvenog krsta iz Ohrida, roditelji i članovi Ronilačko- plivačkog kluba Pirot, čiji je član.

Uroš se veoma uspešno bavio  i rukometom i drugim sportovima.

Ovo je , kako prenosi ovaj portal i promocija Ohrida i Ohridskog jezera kao sportsko-turističkog potencijala  a mladi Piroćanac je najavio da će iduće godine učestvovati na sportskim plivačkim manifestacijama u Ohridu.

Podsećamo da je Ivanković prošle godine, na Preobraženje, prelivao Zavojsko jezero u dužini od 17 kilometara  za četiri sata i deset minuta.

Ivanković je učenik četvrtog razreda pirotske Gimnazije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari