Plaćanje priprema i premija nije sistemsko ulaganje

Zašto je izjava Andrije Prlainovića ispolitizovana iako nije dobro "pročitana"

Ostavite komentar


  1. Sportisti su ostvarili značajne rezultate a mnogi od njih doneli su i medalje sa Olimpijade. Država sigurno pomaže razvoju sporta i vredne nagrade je spremila za osvajače medalja i ne razume čemu prozivke države kada nisu na mestu. Očigledno je da mnogi nagrade koje država ima za sportiste žele da umanje njihov značaj i stave kako god znaju i umeju u drugi plan.

  2. Cenim da je Šapić u pravu i da su i Štefanek i Prlainović bili u pravu jer su suštinski govorili o različitim stvarima. E sad što se od svega uvek napravi medijski kalambur to je već pitanje za medije i političare. Nije realno očekivati da se stanje u sportu može popraviti bez sređenog stanja u privredi, školstvu itd. ali treba raditi na tome paralelno i koordinirano po programu, ako ga ima. Vučić je bio korektan što nije isticao sebe u prvi plan i što je prepoznao značaj kićenja tuđim perjem, valjda je i taj cash racionalno opredeljen ali mi nije jasno zašto uvek mora da afektira, čemu reči poput ološ ili stalno ponavljanje da se on ne plaši i sl. Stanje jeste nasleđeno ali ako se ne bude menjalo lako se može dogoditi da u Tokiju izostane i to malo narodnog veselja koje ljudima u Srbiji pruža priliku da se par puta u životu osete kao deo nečeg što vredi i pobeđuje.

  3. A ne treba napadati ni RTS -ovog komentatora, čovek je u zanosu trijumfom hteo da skrene pažnju u kojim uslovima je ostvaren bez da je apostrofirao aktuelnu vlast a kamoli premijera. Po meni je to deo stvaranja društvene atmosfere u kojoj bi i sam premijer verovatno imao lakši posao da stane na crtu deligrobarizaciji domaćeg sporta.

  4. Ako je klupski nije komšijski….Razume se premijer i u klupske i u nacionalne klubove. U stvari, premijer se u sve razume, kao i ja, uostalom. Pozdrav…..

  5. Zašto vi novinari suprotstavljate sportiste jedne naspram drugih. Vidite kako premijer obzirno, sa puno takta, nikako ne želi da posvađa naše medaljama ovenčane olimpijce. On sve sportiste štiti kao gromobran. Jeste, čak i Prlinovića, ne zamera mu kad je čovek u pravu. Naglašava da će se truditi, da će dati sve od sebe, da nedostatke ispravi, ako ih je kojim slučajem bilo. E to je pravi premijer a vi novinari bi mogli da se ugledajte malo na njega a ne samo da unosite zlu krv među naše najbolje sportiste. Šta mislite kako bi izgledalo kad bi premijer pravio tako nesuvisle komparacije. Ovi protiv onih a svi nagrađeni i svi naši. Srećom on je kulturan, umeren i odmeren.

  6. Svaka čast za članak. Realno Prlainović nije bio uopšte bio toliko strog. Sve je to preduvano od ljudi koji ne mogu da izdrže konstruktivnu kritiku i dežurnih pljuvača.
    Pres konferencija premijera zbog usputne izjave jednog sportiste posle utakmice? Suludo zaista.
    Neke stvari se bolje rade, neke lošije. Za nešto ima para, za nešto ne. Treba biti smiren i realan.

  7. "…Nije slučajno to što 35 medalja evropskih, svetskih i olimpijskih medalja dolazi iz Subotice. Ako bismo se širili, rasplinuli bismo se i to bi umanjilo kvalitet – smatra Dokmanac.
    Tako je i u vaterpolu, čemu izmišljati neke centre u Vrnjačkoj Banji ako sa Banjice 50 godina dolaze najbolji Svetski vaterpolisti i donose medalje isto toliko godina? Ko i gde može da pravi bolje i više?

  8. Naravno da nije. Doduse, da im OKS i MOK ne placaju pripreme, takmicari iz individualnih sportova koji su nekomercijalni (kajak, rvanje, tekvondo itd) ne bi imali ni za njih. Treba znati da je to uvek placano, cak i u doba sankcija. Treba samo otici na wikipediu i videti ucesnike OI u Atlanti 1996. godine, na primer, iz tadasnje Jugoslavije. Svaki predstavnik iz tih sportova je finansiran i tada od strane drzave. Svuda u svetu je to tako. Americka drzava razvija gimnastiku i plivanje putem sistema koledza. Tako da ovaj populizam nasih drzavnih organa samo neukom svetu koji ne prati sport moze nesto da "objasni".
    Koja crna infrastruktura za vaterpolo? Navescu samo jedan primer. Partizan, sampion drzave, je utakmice Lige sampiona igrao na "Banjici" gde krov prokisnjava i jedan deo tribina je zbog toga prazan.

  9. I Andrija Prlainović i vaš novinar su se okrenuli problemu koji se ne može sistemski rešiti. Da licitiramo koliko klubova u svim sportovima ima u Srbiji? Pa onda opet da licitiramo, kome bi država trebalo da pomogne? Pa onda opet da licitiramo, sa kolikim sredstvima? Zato je ovaj naslov posve neobičan, da ne kažem čudan. Sport treba vratiti u škole, od te baze krenuti, a profesionalni klubovi moraju u privatizaciju. Zašto bi Partizan i Zvezda dobijali novac od javnih preduzeća koji se budžetski dotiraju, ali i onih drugih, samo zato što politička elita stoji uz njih? Možemo stvar posmatrati i ovako. Koji klub daje reprezentativce, koji reprezentativci osvajaju medalje, pa da odatle pomoć krene. Onda se vaterpolo klub Partizan sigurno ne bi brinuo o opstanku. Ovako, Andrijina izjava miriše na političko prepucavanje. Možda i zato što nije zadovoljan svojom igrom u Riju.

  10. Mislim da je najbitnije da neko pokusava da ulaze. Sad sto nemamo dovoljno sredstava pitanje je i za neke vladajuce garniture. Tako je nazalost i u drugim sektorima

  11. Polako, doci cemo i do ulaganja. Bitno je da drzava ceni i postuje svoje sportiste i pruza im maksimalnu podrsku.

  12. Ne da ne treba mešati sport i politiku, nego treba osuditi svaki medij koji ovakve stvari pokušava i nanosi nam štetu i baca u senku sjajne rezultate koje su naši olimpijci ostvarili u Riju!

  13. Uvek je neko zadovoljan, neko nije podrškom svoje države, ali to ne znači da država ne stoji iza naših vrhunskih sportista.

  14. Zbog čega novinari mešaju sport i politiku, sada su sve njihove tvrdnje pale novu i zbog toga su besni, država novac za razvoj sporta izdvaja.

  15. Ako se pažljivije pogleda videćemo da država ulaže i u bazene ,pa zar nije vaterpolo trening centar u Xrnjačkoj Banji,sa bazenima posle evropskog prvenstva , deo sistemskog uladanja u vaterpolo ? A što se tiče klubova,to je stvar saveza i njihovog rada !!!

  16. Da li je Prlainovic pokusao da privoli nekog malisana iz svog okruzenja da dodje na bazen i trenira vaterpolo ?

  17. Nije Prlainović pričao o klupskom fiannsiranju već je ubacio politiku u sport, što s e nije javio pre 2 , 4 ili 6 godina, nije on tako mlad i perspektivan.

  18. Propusta u finansiranju ima, ali uglavnom unutar pojedinih saveza. To nije stvar Vlade. Iz ugla običnog nezaposlenog gradjanina, prevelike pare idu iz budžeta za vrhunski sport.

  19. Drzava pored svega pomaze klubove iako je to skupo kosta posto su oni prezaduzeni.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.