Po receptu iz Tel Aviva 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Odigrali su u Tel Avivu baš prema željama svojih navijača i zamislima trenera Dejana Radonjića. Prvim evroligaškim trijumfom i to protiv Makabija, pokazali da bi ove sezone zaista mogli da nadmaše prošlosezonskih „mršavih“ deset pobeda u najelitnijem klupskom takmičenju. Ipak, već u narednom meču i to abaligaškom, protiv Igokee, Nikola Kalinić i saigrači dobrano su pokvarili utisak, u meri da već projektovani večerašnji zicer u duelu sa Žalgirisom (19.00, Beogradska arena) trenutno deluje kao vrlo težak izazov, uprkos jasnim turbulencijama u redovima litvanskog velikana.

I sama promena hale, odnosno činjenica da su juče prvi put trenirali u Areni, mogla bi da ima uticaja na nastup crveno-belih, prvi ovosezonski, evroligaški, pred domaćom publikom.

Zvezda trenira u potpuno drugačijem ambijentu i uslovima u Hali „Aleksandar Nikolić“, čak su možda i košarkaši Žalgirisa pripremljeniji za meč, jer i sami rade i igraju u dvorani sličnog kapaciteta.

Kadrovski, crveno-beli neće biti ništa jači u odnosu na gostovanje Igokei; prvi dupli evroligaški program dočekaće bez Lazića, Cirbesa (još uvek pozitivan na koronu) i Vajta, sa svešću da ih već u petak očekuje gostovanje moskovskom CSKA, a potom već u nedelju abaligaški derbi sa Cedevita Olimpijom.

Zvezda je u Tel Avivu dala 31 poen van pozicionog napada; rivalu je oduzela čak 11 lopti, što je bila direktna posledica odlične odbrane. Na 17 timskih asistencija imala je podnošljivih 35 odsto za tri poena što bi sve trebalo da budu večerašnji znakovi pored puta.

Pitanje je, pak, da li će Radonjićevi puleni u ritmu mečeva oslikanom u šest utakmica u 19 dana moći energetski i taktički da ponove sličan duel, protiv grogiranog rivala.

Žalgiris je stigao u Beograd bez ovosezonske evroligaške pobede, zbog čega je Martin Šiler morao da ode, a na poziciju šefa struke stigao je Jurij Zdovc.

Istovremeno, Žofri Lovernj doživeo je povredu ramena zbog koje će morati da pauzira narednih šest nedelja. Žalgiris traži alternativno rešenje, baš kao i Zvezda, na petici.

U Beograd je stigao i Emanuel Mudiai, 7. pik sa NBA drafta 2015. i nekada velika nada Denver Nagetsa i Njujork Niksa.

Žalgiris šuterski nije proradio; osim Strelniksa: Milaknis, Kalnietis, Gifaj još uvek spavaju (čitav tim ukupno dao sedam trojki u dve utakmice, koliko i Strelnieks sam).

Zvezda na pobedu protiv Žalgirisa čeka još od novembra 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari