Uskoro puni 76 godina i vratio se iz penzije: Ljupko Petrović ima nov klub 1foto: Srdjan Stevanovic

Osvajač evropske titule sa Crvenom zvezdom dobio posao u Bugarskoj.

Ljupko Petrović objavio je prošle godine da je završio sa trenerskim poslom, ali poziv Liteksa iz Loveča učinio je da već ovog proleća prekine penzionerski život.

Iako će u maju navršiti 76 godina prihvatio je da sedne na klupu kluba koji se nalazi u zoni ispadanja, poput Dragana Džajića koji se reaktivirao u istoj životnoj dobi.

S tim što je direktor Crvene zvezde u njenim najslavnijim danima postao predsednik Fudbalskog saveza Srbije, a strateg crveno-belih u vreme osvajanja Lige šampiona ostao u svom domenu.

Dobijeni angažman u Liteksu, zadržao mu je status jednog jednog od četvorice najstarijih aktivnih fudbalskih trenera na svetu, a vreme će pokazati koliko još može kraj aut linije.

Petrović je već tri puta vodio Liteks, a sada je na mesto trenera došao sa pozicije sportskog direktora kluba, nakon što je ekipa predvođena Andrejom Andrejevim nanizala četiri poraza.

Poslendnji klub u kome je Petrović bio prvi trener bio je vijetnamski Tan Hoa, a pre toga je vodio Levski, CSKA iz Sofije, Vojvodinu, Kroaciju, Osijek, PAOK, OFK Beograd, Al Ahli, Šangaj. Taraz, Peking Guan…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari