Po želji Kokoškova 1

Uradio je neverovatne stvari za samo godinu dana; pomogao je „zmajevima“ da prvi put u istoriji postanu prvaci Evrope, a zatim je rešio da se povuče sa klupe Slovenije na samom vrhuncu.

Igor Kokoškov, predložio je Košarkaškom savezu Slovenije svog naslednika, a krovna organizacija je uslišila njegovu želju imenovanjem Radovana Trifunovića na mesto prvog čoveka struke tokom predstojećih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Trifunović je bio prvi pomoćnik Kokoškova tokom poslednjeg kontinentalnog takmičenja, reč je o 44-godišnjem srpskom stručnjaku, koji je rođen i odrastao u Sloveniji. Vodio je mlađe selekcije Slovenije, a pre saradnje sa Igorom Kokoškovim bio je i pomoćnik Jurija Zdovca.

– Počastvovan sam zbog imenovanja za selektora reprezentacije. Nastavićemo da radimo po istom sistemu koji je do sada predvodio Kokoškov, samo sada uz njegove savete, sa istom ekipom pomoćnika. Do početka kvalifikacija ostalo je nešto više od mesec dana, tako da moramo dobro da se pripremimo – poručio je Trifunović po imenovanju na mesto selektora Slovenije.

Trifunović bi trebalo tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. da bude u kontaktu sa Kokoškovim, kako bi zajedno analizirali protivnike u grupi A: Crnu Goru, Španiju i Belorusiju. NJega očekuje težak zadatak, pogotovo što neće moći da računa na košarkaše iz Evrolige, dok se Goran Dragić penzionisao, što u prevodu znači da Trifunović neće imati na raspolaganju najbolju trojicu igrača sa Evropskog prvenstva: Dragića, Dončića i Rendolfa. Trifunović je u karijeri vodio Helios iz Domžala, kao i Zlatorog, a 2013. bio je kandidat za trenera Zadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari