Pobeda baskijske ekološke organizacije i komšija na sudu: Ćabi Alonso mora da sruši luksuznu vilu nadomak San Sebastijana 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Ćabi Alonso (42), Bask, nekadašnji fudbalski reprezentativac Španije, prvak sveta s njom 2010, a Evrope 2008. i 2012, evropski klupski prvak s Liverpulom 2005. i s Realom 2014, vodi trenersku bitku s Bajerom iz Leverkuzena da u nemačkoj Bundesligi prekine 11-godišnju prevlast Bajerna, u kojem je takođe igrao.

Karijeru trenera je počeo u drugom timu Real Sosijedada (2019-22), gde je načinio i prve seniorske igračke korake (1999-2000), a negde u vreme kad ga je Bajer postavio za svoje kormilo u jesen 2022. umesto smenjenog Herarda Seoanea, Švajcarca galicijskog porekla, ukrovljena je njegova luksuzna vila na bregovima Ihelda, praktično predgrađa San Sebastijana.

Ćabi Alonso neće moći da uživa u njoj s pogledom na Atlantik.

 

Sud je naložio rušenje, jer je proglašena za nelegalan objekat. To je pobeda baskijske ekološke organizacije Aricalde i dvoje komšija, koji su dokazali da je građevinska dozvola iz 2018. nezakonita, pošto odudara od obaveze održanja seoskog ambijenta i izdata je za zidanje na poljoprivrednom zemljištu.

Pale su u vodu sve primedbe Alonsovih advokata, koji su držali da je vila građena u duhu zaštite područja i restauracije na temeljima starinske kolibe.

Vila ima 407 metara kvadratnih i bez podruma je. Dozvola je izdata za 1.145 „kvadrata“ korisnog prostora s podrumom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari