Pobeda jedina opcija 1Foto: EPA-EFE/ Alex Grimm POOL

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković tvrdi da će njegova ekipa večeras protiv Slovan Libereca (18.55, RTS) u drugom kolu Grupe L Lige Evrope igrati na sve ili ništa, odnosno da mu je pobeda jedini cilj.

Crveno-beli su u prvom kolu izgubili na gostovanju od Hofenhajma (0:2), dok je Liberec pobedio kod kuće Gent (1:0).

Zvezda u ovaj meč ulazi posle tri utakmice bez pobede (računajući i Superligu), što prvaku Srbije stvara dodatni pritisak uoči duela koji se kasnije lako može ispostaviti kao ključan za jedno od prve dve pozicije u grupi.

– Idemo na pobedu kao domaćini, iako je paklen ritam utakmica. Imali smo vremena da se odmorimo i skupimo. Liberec je mnogo, mnogo disciplinovana ekipa. Ne žele da uživaju u lepoti igre. Jako su direktni, utakmicom protiv Genta su to pokazali. Imali su 28 odsto posed lopte, a dobili su meč. To je neki prvi utisak. Evropa je mnogo lepa za igranje. Ovo je takmičenje koje pripada Zvezdi. Moramo da uživamo, ali i da imamo imperativ pobede. Naš cilj je da prezimimo u Evropi, jer moramo da imamo cilj. Sve ćemo da uradimo da prevagne na našu stranu – rekao je Stanković.

Jedan bod je kao pozitivnu opciju koja ostavlja Zvezdu u igri za nokaut fazu isključio kao mogućnost.

– Utakmica mora da se odigra, pa ćemo videti da li je na kraju tri, jedan ili nula. Mi idemo na sva tri – napomenuo je Stanković.

Trener Zvezde od prvotimaca neće moći da računa jedino na Gejlora Kangu, dok se Mirko Ivanić oporavio od korone i još od proteklog vikenda je na raspolaganju. Gabonac je na poslednjem testu za virus kovid-19 bio negativan, ali Stanković još uvek ne računa na njega pošto nije trenirao sa ekipom od početka oktobra.

– Mnogo nam je žao što neće Kanga moći da igra. Posebno sada kada igramo u paklenom ritmu. On bi nam dobro došao kao neko ko je jak na lopti. Čekam ga već u nedelju protiv Radnika u Superligi, a onda da sledećeg četvrtka zauzme poziciju u timu – dodao je Stanković.

Strateg Zvezde nije otkrio da li će i protiv Čeha, kao protiv Hofenhajma, započeti meč sa trojicom klasičnih štopera ili će ostati veran formaciji sa dva centralna defanzivca.

– Nameštaćemo utakmicu jednu po jednu. Malo smo bili povučeniji u Nemačkoj, iako smo izlazili visoko i imali posed. Oduzeli smo im i skratili prostor. Sada ćemo imati totalno kontra utakmicu, protiv jakog i niskog bloka. Biće potrebno da se dobro krećemo, da se ne lepimo, ne smemo da im sednemo u krilo. Da napadamo međuprostore i da odlično igramo iza lopte. To je nešto što može da nam donese prevagu. Dakle, jaka reakcija posle izgubljenog poseda – istakao je Stanković.

Slovan Liberec je loše startovao u prvenstvu Češke i trenutno zauzima sedmu poziciju sa samo deset osvojenih bodova u šest kola.

Ipak, u meč sa Zvezdom ulazi posle niza od četiri pobede.

Gosti će na „Mitić“ doći odmorni pošto proteklog vikenda zbog pandemije korone u Češkoj nisu igrali prvenstveni meč.

Najopasniji igrači su vezista Moskera i napadač Rabušic koji su na šest mečeva dali po četiri gola.

Zvezda ima dobru odbranu

Trener Libereca Pavel Hoftiha istakao je da su u klubu upoznati sa kvalitetima Zvezde.

– Za razliku od Genta u Zvezdi su mnogo kompaktniji u odbrani, bolje se brane i siguran sam da nas očekuje težak zadatak. Tu su i kvalitetna krila, idemo u utakmicu skromno sa željom da prikažemo dobru igru- rekao je Hoftiha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari