Pobeda protiv Rumunije 1Foto: Rukometni savez Srbije

U četvrtom kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Hrvatskoj naredne godine, muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Kragujevcu Rumuniju sa 27:22 (16:13) i probila se na prvo mesto u grupi.

Posle drugog trijumfa nad Rumunima u tri dana, za povratak na međunarodnu scenu, posle odsustva sa svetskog prvenstva u Francuskoj, izabranicima selektora Jovice Cvetkovića biće potrebna pobeda u narednom kolu protiv Poljske u Nišu 14. juna.

Agresivnom odbranom, rukometaši Srbije iznenadili su protivnika na startu, što je rezultiralo vođstvom od 5:2, ali su se Rumuni brzo konsolidovali i izjednačili na 6:6.

U nastavku je Cvetković brojnih izmenama zbunio rumunske igrače i do odlaska na odmor naša selekcija je stekla prednost od tri gola.

Rumuni su drugo poluvreme počeli dobro i smanjili su na 16:15, ali je uspedila serija našeg tima od 4:0, posle čega su Cvetkovićevi izabranici bili nezaustavljivi.

U drugoj današnjoj utakmici naše grupe Poljska i Belorusija su odigrali 27:27, pa posle četvrtog kola Srbija ima 6 bodova, Belorusija 5, Rumunija 4 i Poljska 1 bod.

Reprezentacija Srbije se 14. juna u Nišu sastaje sa Poljskom, a četiri dana kasnije gostuje u Minsku.

Sedmerci: Srbija 1 (0), Rumunija 3(2). Igrač manje: Srbija 10 minuta, Rumunja 4 minuta.

Srbija: Inđić, Šešum 3, Đukić 5, P. Nenadić 3, Radivojević 2, Marković 3, Đorđić 4, Stojković 1, Ilić 1, Milić, Zelenović 3, D. Nenadić, Marsenić 1, Vujin 1, Stanojević, Cupara.

Rumunija: Janku, Ćinteć, Močanu 3, Ramba 1, Mihalcea 2, Grigoras 1, Đonea 2, Popesku, Rakotea, Sadovek 3, Čepregi 2, Lazar 1, Fenići 2, Onejekve 4, Savenko, Pavel 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari