Pobeda u Nišu za prvo mesto na tabeli: Kanga i Katai dovoljni za tri boda Crvene zvezde 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički u Nišu sa 2:0 (1:0) u okviru 25. kola Superlige Srbije i sa tri osvojena boda na stadionu „Čair“ popeli se na prvo mesto na tabeli.

Pobedu Zvezdi doneli su sjajnim golovima Gelor Kanga i Aleksandar Katai, a nakon ovog trijumfa crveno-beli beže Partizanu dva boda na čelu tabele.

Zvezda je napala od samog početka i već u 14. minutu mogla da povede preko Pitera Olajinke, ali je lopta otišla pokraj gola domaće ekipe.

Sredinom prvog poluvremena gosti su bili u još jednoj izglednoj prilici, ali je vezista Jovan Šljivić loše zahvatio loptu.

Nedugo zatim šut je oprobao i Hvang, ali je maestralno odbranio Dimitrije Stevanović.

Ipak, u 35. minutu Stevanović je kapitulirao. Udarac je uputio Gejlor Kanga, a na polu do mreže lopta je zakačila jednog igrača Radničkog i samim tim prevarila do tada izvrsnog tinejdžera među stativama ekipe Nikole Trajkovića.

Domaći su u smiraj prvog dela igre imali dve šanse, ali Omri Glazer je nekako sačuvao mrežu aktuelnog šampiona Srbije.

Zvezda je furiozno započela i drugo poluvreme i preko Bukarija imala izglednu priliku da duplira prednost, no lopta zamalo otišla pored stative.

U 69. minutu Glazer je ponovo spasio crveno-bele. Nakon udarca glavom Vukića fantastično je reagovao i izbacio loptu iz gola.

Posle tog momenta Zvezda je kontrolisala ritam utakmice, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Katai u 87. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari