Počela sa radom Fondacija mladih sportista Srbije 1Ilustracija Foto: Pixavay/fancycrave1

Fondacja mladih sportista Srbije počela je sa radom. Na predstavljanju ove fondacije danas u Medija centru, rečeno je da je cilj fondacije usmeravanje finansijskih sredstava ka mladim talentovanim sportistima koji nemaju materijalnu mogućnost da ostvare svoj puni takmičarski potencijal.

– Fondacija je zamišljena da funkcioniše kao spona između ljudi dobre volje koji prepoznaju potrebu razvoja mladih sportista koji zbog nedostatka finansijskih sredstava nisu u mogućnosti da iskoriste sopstveni potencijal. Fondacija će se truditi da pomogne kako najtalentovanijoj deci koja imaju kapacitet da postanu šampioni, tako i onima kojima je buduće bavljenje sportom pod znakom pitanja, izjavio je Zoran Radenović, osnivač i direktor Fondacije mladih sportista Srbije.

Jedan od brojnih sportista koji su dali podršku ovoj novoj organizaciji je i Savo Milošević.

– Prosto je neverovatno da u zemlji sporta, kako volimo da kažemo za Srbiju, do danas nije postojala Fondacija ovakvog tipa. Nastojaću da pomognem u razvoju ovog projekta, vođen već ranijim akcijama koje sam organizovao u Fudbalskom savezu Srbije. Kao bivši sportista, mogu da prepoznam neophodnost postojanja ovakve Fondacije i pozivam sve kojima bi bilo drago da Srbija dobije nove šampione uzmu učešće u njoj, izjavio je Savo Milošević.

Fondacija mladih sportista Srbije podržana je od strane Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije, kao i Olimpijskog komiteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari