Počela Trka kroz Srbiju, ruski biciklista Maikin najbrži u prvoj etapi 1Foto: BETAPHOTO/Opstina Cajetina/MO)

Ruski biciklista Roman Maikin pobedio je danas na prvoj etapi, vožene od Jahorine do Zlatibora, jubilarne 60. međunarodne Trke kroz Srbiju.

Drugo mesto na etapi dugoj 170 kilometara zauzeo je Adria Oliveiras iz Brazila, dok je treći bio Vojteh Repa iz Češke.

Najbolje plasirani srpski biciklista bio je Dušan Rajović, koji je zauzeo sedmo mesto na prvoj etapi.

„Mi smo ispunili osnovni zadatak i misiju, nadam se da smo vam pružili sve ono što je potrebno za razvoj sporta i biciklizma. Zlatibor se užurbano sprema da postane jedan od glavnih i vodećih biciklističkih i turističkih centara u Srbiji, što će se i desiti zahvaljujući podršci organizatora i ljudi koji vole biciklizam“, izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, u ime domaćina prve etape.

Stamatović je istakao da lokalna samouprava razvija infrastrukturu na Zlatiboru s ciljem da se u narednim godinama organizuju takmičenja, kako lokalnog karaktera, tako i regionalnog i međunarodnog.

„Siguran sam da će Zlatibor u budućnosti biti preorijentisan na sportsko-rekreativni turizam i zdravstveni turizam. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, kao i prošle godine, a posebno želim da zahvalim našoj braći iz Republike Srpske, kao i svim ostalim takmičarima koji su došli u ovim teškim vremenima i rizicima po zdravlje“, kazao je Stamatović.

Trka kroz Srbiju nastaviće se sutra etapom od Mionice do Požarevca, koja je dugoa 160 kilometara.

Trka kroz Srbiju se nalazi u zvaničnom kalendaru Međunarodne biciklističke federacije (UCI) koja je i propisala mere zaštite od korona virusa za sve učesnike i prateće osoblje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari