Počelo Svetsko klupsko prvenstvo u fudbalu: Benzemin Al Itihad siguran, sudila Amerikanka 1Foto: AP/Manu Fernandez

U Džedi je počelo Dvadeseto svetsko klupsko fudbalsko prvenstvo, koje se prvi put igra u Saudijskoj Arabiji, a poslednji put u važećem formatu.

Al Itihad, koji učestvuje kao domaći šampion, savladao je u preliminarnoj utakmici s 3:0 Oklend iz Novog Zelanda, prvaka u okeanijskoj zoni Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu. Golove su dali Brazilac Romarinjo u 29. minutu, Francuz Ngolo Kante u 34. i njegov zemljak kapiten Karim Benzema u 40.

 

Utakmicu je sudila Amerikanka Tori Penso, koja nije i prva žena glavni arbitar u ovom takmičenju FIFA. Brazilka Edina Alves Batista vodila je 2021. utakmicu za peto mesto u Al Rajanu u Kataru između azijskog šampiona Ulsana iz Južne Koreje i domaćeg prvaka Al Duhaila.

Al Itihad se izborio da igra s afričkim šampionom Al Ahlijem iz Kaira. Uspešniji iz tog meča ide u polufinalu 18. decembra na Fluminense iz Rija, koji je osvajač Kupa Libertadores, vodećeg klupskog takmičenja Južne Amerike.

Leon iz istoimenog meksičkog grada, koji je došao na turnir kao najbolji tim u zoni KONKAKAF (Srednja i Severna Amerika i Karipski basen), sastaće se s japanskom Uravom, azijskim prvakom. Ko tu prođe dalje, srešće se u polufinalu 19. decembra s evropskim vladarom Mančester sitijem, koji je i trostruki uzastopmi šampion Engleske i debitant na klupskom šampionatu sveta.

Finale je 22. decembra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari