Podignuta optužnica protiv Ronalda 1Foto: Facebook

Javni tužilac u Madridu danas je podigao optužnicu protiv napadača Reala Kristijana Ronalda, koji se tereti da je od 2011. do 2014. godine od poreskih vlasti utajio 14,7 miliona evra.

U optužnici se navodi da je Ronaldo koristio fiktivnu firmu na Devičanskim ostrvima kako bi od španskih poreskih vlasti sakrio prihode koje je dobijao na osnovu korišćenja prava na svoj lik, preneo je AP.

Pored toga, tužilac ga tereti da je svesno izbegao da prijavi prihod od 28,4 miliona evra, koliko je dobio od jedne španske kompanije kojoj je ustupio prava na svoj lik u periodu od 2015. do 2020. godine.

Reprezentativcu Portugalije na teret se stavlja i to što je lažno tvrdio da je izumeđu 2011. i 2015. prihodovao 11,5 miliona evra na ime nekretnina, što podleže nižoj poreskoj stopi.

Osim toga, tužilac u optužnici navodi da ni iznos od 11,5 miliona nije tačan, jer je Ronaldo u tom periodu prihodovao 43 miliona evra.

Ukoliko bi bio proglašen krivim za utaju poreza Ronaldo bi najverovatnije bio osuđen na zatvorsku kaznu, ali kao ni Lionel Mesi, koji je već osuđen zbog istog dela, ne bi morao da ide u zatvor.

Prema španskom zakonu, naime, zatvorske kazne manje od 24 meseca automatski se pretvaraju u uslovne, ukoliko se ne radi o ponovljenom prekršaju.

Mesi je pre manje od mesec dana zbog utaje poreza pravosnažno osuđen na 21 mesec zatvora i kazna mu je automatski preinačena u uslovnu, jer mu je to bio prvi prekršaj.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Podignuta optužnica protiv Ronalda”

  1. Kolko su preza zajedno utajili neke velike fudbalske face, koje klinci obožavaju.Toliko je veliki Ajrton Sena poklonio sirmašnoj deci.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.