Pol Skols: Mektomini i Fred ne mogu zajedno 1Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Start sezone samo je potvrdio pretpostavke da Mančester junajted nije spreman i još uvek sposoban da konkuriše najvećim takmacima u Premijer ligi. Brajton se poigrao sa „crvenim đavolima“ na Old trafordu (1:2) toliko bio dominantan i superioran, pogotovo na sredini terena, da rezultatske neizvesnost gotovo i da nije bilo. Pol Skols, čuveni fudbaler Junajteda, razočaran je viđenim od strane izabranika novog menadžera Ten Haga.

Mančester je bio inferioran na sredini terena, nesposoban da igru gradi po zemlji iz poslednje linije.

Na visok presing fudbalera Brajtona nisu imali nikakva smislena rešenja, naprotiv, prečesto su „bunarili“ preskačući sredinu terena. Pogotovo inferiorono, delovali su Mektomini i Fred, tandem zadnjih veznih koji nikako nije uspevao da iznese loptu na protivničku polovinu.

„Mektomini je stalno pokušavao da trči sa loptom. To je smešno. Nivo veznih igrača bio je vrlo nizak. Skot je mogao da bude sklonjen, ali je stalno trčao sa loptom“, analitičan je Pol Skols.

Proslavljeni fudbaler direktan je u kritici trenutnog sastava Junajteda, pogotovo kada su u pitanju kadrovska rešenja u manevru.

„Kvalitet veznjaka nije ni malo približan onom koji je ekipa imala poslednjih godina. Sa Fredom i Mektominijem je teško. Možda će Ten Hag morati da izabere jednog od njih. Ali čak i prisutnost jednog od njih dvojice u sastavu već je previše uočljiva.“

Junajted je tokom leta ostao bez Nemanje Matića, Pola Skolsa, Mate…

„Fred je neprestano udarao loptu, a Mektomini je trčao sa njom. Zašto? Samo napravite prolaz najboljim igračima. To je lako“, poručio je Skols.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari