Čuveni as Junajteda razočaran igrom u Minhenu: Igrači se ne žrtvuju, mekani su, Bajern je mogao do gola kad je hteo 1 EPA-EFE/Anna Szilagy

Rezultatski podnošljiv poraz, ali prikazanom igrom u Minhenu, Mančester junajted je protiv Bajerna, na startu Lige šampiona, samo potrvdio u koliko se lošoj formi nalazi (4:3).

Kao i nekih prethodnih, i u najavi ove sezone u Mančester junajtedu su tvrdili da su spremni da napadnu titilu u Premijer ligi na koju čekaju punih deset godina.

Da su tajve prognoze neosnovane i maglovite pokazuju uvodni rezultati, koji su na početku takmičarske godine katastrofalni. od šest odigranih utakmica, Junajted je izgubio čak četiri, primivši nestvarnih 14 golova.

Istine radi, „crveni đavoli“ su opterećeni i povredama brojnih igrača među kojima ima i onih koji su nosioci igre poput Rafaela Varana, Mejsona Maunta, Sofijana Amrabata, Luka Šoa, Arona van Bisake.

Njihova odsustva sigurno utiču na kvalitet izdanja pulena Erika ten Haga, međutim način na koji igraju oni koji predstvljaju giganta kao što je Mančester junajted zaista je nedopustiv.

Iako su u Minhenu, na startu Lige šampiona, poraženi sa podnošljivih 4:3 Markus Rašford i saigrači u Bavarskoj su odigrali meč u kojem nisu imali neophodnu dozu agresivnosti, uigranosti i odlučnosti.

Videlo se i kod primljenih golova koliko su defanzivci delovali nesigurno, predaleko od protivničkih igrača sa loptom, u strahu da ne naprave neku grešku. Na sve to nakalemile su se i očajne procene golmana Onane.

– Razočarani smo iako smo dali tri gola u Minhenu, morali smo da uzmemo barem bod, a nismo. Moramo da se pogledamo u ogledalo, golovi su bili jeftini pokloni. Poenta je da igrači pojedinačno moraju da probiju granicu kako bismo dobijali utakmice. Treba da pate, da se žrtvuju, da daju sve od sebe. Odigrali smo dobro protiv vrhunskih timov Bajerna, Arsenala, Brajtona, ali oni su ti koji pobeđuju – pecnuo je Erik ten Hag svoje pulene.

Junajted opterećuju i porodični problemi sa kojima se susreće Brazilac Antoni, ali i nemogućnost da se poslednja linija odbrane sastavi od najboljih igrača. Štoperi Lindelof i Martinez, kao i bekovi Dalot i Regulion nisu položili ispit u Minhenu.

– U prvih 25 minuta smo bili bolji u Minhenu, a onda taj gol… Bilo je prelako, nije samo do Andrea. Videli ste kako je prošao Sane, do je do stava i odlučnosti, ne sme tako lako da prođe. Onana zna da je morao da zaustavi loptu, ali način na koji je Sane prošao… I onaj drugi gol, skoro slično – u neverici je Ten Hag čijim dolaskom iz Ajaksa je trebalo da igra Mančester junajteda poprimi obrise onih ubedljivih partija „kopljanika“ dok je timom dirigovao ovaj holandski stručnjak.

Pol Skols, jedan od najboljih veznih fudbalera u istoriji Engleske i Mančester junajteda slikovito je objasnio nemoć aktuelnog sastava dvostrukog šampiona Starog kontinenta, naročito u Bavarskoj.

– Meki su, sruše se kada krenu da padaju. Dali su tri gola i to je dobro, ali imam osećaj da je Bajern mogao da postigne gol kad je hteo. Upalili bi i dali još jedan. Iskustva imaju, međutim, ne koriste ga i nedostaje im koncentracija. A, ona je toliko važna u Evropi. Kada primite jedan, možete i dva, tri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari