Poledica: Pričekajmo sa zaključcima, ali i Severina može pred FIFA ako smatra da ima zbog čega 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nezadovoljan time što mu crno-beli nisu isplatili bonuse, kao i proviziju njegovom menadžeru u ukupnom iznosu od 75.000 evra Severina je pokupio sovje stvari i „krišom“ otputovao u Holandiju.

Miloš Vazura, generalni direktor kluba iz Humske, pokušao je javnost da ubedi da je Severina uradio nešto na šta nije imao pravo i da će odgovarati i snositi posledice ukoliko se ubrzo ne bude vratio svojim profesionalnim obavezama.

U izjavi za Danas Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije „Nezavisnost“, nije želeo da se udubljuje u ovaj slučaj jer je istakao da mi nemamo mnogo dostupnih informacija da bismo mogli da tvrdimo da se nešto sa pravom dogodilo.

– Suština je da mi ne znamo činjenično stanje. Ono što znamo je da igrač dolazi iz Holandije, a Holanđani imaju najbolje zastupnike za fudbal. Pretpostavljam da mu je neko, možda menadžer, rekao da može i da ima pravo da na taj način postupi i ne verujem da je taj neko želeo da ga slaže. Igrač ima pravo da raskine ugoovor ukoliko mu ne stižu plate, ali na primer ako nije dobio samo jednu platu on može jednostavno da odbije da igra po sistemu ako vi kao klub ne poštujete slovo ugovora, ne moram ni ja da ga poštujem i neću da igram. Ponavljam, mi ovde ne znamo činjenično stanje i teško nam je da pričamo o ovom slučaju, tačnije možemo samo da nagađamo šta se tu dogodilo, a to već ne volim da radim. Uostalom setite se slučaja Asana, iz Partizana su stizali pomirljivi tonovi, a tek nakon presude FIFE usled višemesečnog spora saznali smo da crno-beli moraju da mu isplate oko 450.000 evra, što je automatski bacilo drugačiju senku na taj slučaj. I Severina će moći da se obrati FIFI ako mu ljudi koji su mu bliski sugerišu da za to ima materijala. No, sa zaključcima moramo pričekati jer još uvek imamo jako malo informacija sa kojima raspolažemo – jasan je Poledica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari