Policajci povređeni uoči derbija, uhapšeno 16 osoba 1Foto: STARSPORT

Sat vremena pre početka 154. večitog derbija nastao je kolaps na Autokomandi, a došlo je i do obračuna navijača Partizana i policije, prenosi B92.

Kako piše N1, petorica policajaca su povređena u sukobu navijača Partizana i policije na Autokomandi, uoči fudbalske utakmice tog kluba sa Crvenom zvezdom, a uhapšeno je 16 osoba. Navijači su policajce gađali kamenicama u blizini stadiona „Rajko Mitić“ i tom prilikom povređena su petorica policajaca. Policija je pre utakmice ispod severne tribine Zvezdinog stadiona pronašla i zaplenila 800 baklji. Na južnoj tribini je tokom utakmice polomljen veliki broj stolica, a navijači oba tima zapalili su više desetina pirotehničkih sredstava.

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 u 154. večitom derbiju, koji se igrao u okviru prvog kola plej-of grupe Superlige Srbije.

Kako su ranije javili reporteri B92, „Grobari“ su krenuli iz Humske ka Ljutice Bogdana i onda je policija počela da ih usmerava ka Bulevaru JNA, na šta su navijači Partizana odgovorili „topovskim udarima“, bakljama, dimnim bombama. Najmanje četiri policajca su povređena tako što su pogođena kamenicama, nezvaničnio saznaje B92. Žandarmerija je u potpunosti zatvorila pristup automobilima Autokomandi, u vreme najvećeg dnevnog špica u Beogradu, kada se ljudi vraćaju sa poslova, pa je nastao kolaps u tom delu grada.

Pojedini mediji su objavili da su se čuli i pucnji, što su reporteri B92 demantovali, ali reporteri navode da su se čule detonacije topvskih udara. Tenzije ima na ulicama, koje su u potpunosti blokirane u okolini dva stadiona na Topčiderskom brdu, što je situacija koja i nije toliko uobičajena za svaki večiti derbi.

Reporter Danasa javlja da je kolaps bio i u Ulici kneza Miloša, te se saobraćaj preusmeravao u Savsku ulicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari