Foto: Epa FRANCK ROBICHON (Arhiva)

…za kojeg je istragom organa FIFA i internom kontrolom dokazano da je pokušao da se opari od prodaje ulaznica za finale Hrvatske i Francuske, jer je istraga proširena na nacionalni savez, pa je policija po nalogu državnog tužilaštva „posetila“ sedište HNS.

Hrvatska „kuća fudbala“ dobila je od FIFA ulaznice, ali ne za javnu prodaju, već za „kupovinu članovima porodica svojih fudbalera, prvenstveno aktuelnim reprezentativcima i članovima stručnog štaba“, ali sumnja se da su neke od njih završile na crnom tržištu. Kao u slučaju Ćosića koji je zajedno sa koordinatorom HRT-a Sašom Dedićem, mimo znanja svoje kuće, zatražio i dobio čak četrdeset ulaznica nekoliko meseci pre početka Svetskog prvenstva, a ne samo za finale, a onda probao da ih unovči preko prijatelja.

Inače, „napumpana“ cena ulaznica za finale na moskovskom „Lužnjikiju“ tržištu iznosila je gotovo 20.000 evra, ali je FIFA je u zadnjem trenutku sprečila ovakvu preprodaju i krenula da utvrđuje istinu, kao što Hrvati sada za svoj groš nastoje da utvrde eventualnu umešanost nekoga iz HNS-a u ove zabranjene radnje.