Policija proverava Dijega Kostu 1EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Fudbaler brazilskog Atletiko Maneira, svetskoj javnosti poznatiji kao bivša zvezda Čelsija i Atletika iz Madrida, pod istragom zbog navodnih nedozvoljenih poslova van terena.

Fudbalska karijera Dijega Koste nikada nije oskudevala skandalima, brazilski napadač je bio i ostao igrač koga protivnici opisuju kao prljavog i manipulativnog, a sada je u žižu javnosti došao zbog sumnji da se bavi nedozvoljenim radnjama van terena.

Mediji u njegovoj domovini objavili su da je prvotimac tamošnjeg Atletiko Maneira povezan sa jednom onlajn sportskom kladionicom, a ona pod istragom policije. Nekadašnji član Čelsija i madridskog Atletika je naveden kao navodni finansijer kladionice koja je na meti zbog ekspolatacije kockanja, pranja novca i povezanosti sa kriminalnim organizacijama.

Potraga za dokazima fokusirana je na vlasnike ove platforme, ali i na partnere poput Dijega Koste, s tim da nije zvanično saopšteno da se radi o njemu, ali se znaju godine, prebivalište i to da je fudbaler.

Inspektori su pretresli sedam lokacija, a uskoro bi trebalo da budu saopšteni zvanični podaci o ovoj akciji.

Dijego Kosta je do skoro igrao u Evropi, gde je osim dresova madridskih „jorgandžija“ i londonskih „plavaca“ nosio opremu Brage, Albasetea, Valjadoljida i Rajo Valjekana, a u Južnu Ameriku se vratio sa više nacionalnih i evropskih trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari