Ponestalo snage i svežine 1FOTO: FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od domaćina Brazila sa 3-1 (23:25, 25:22, 25:14, 25:21), u trećem kolu prvog vikenda Lige nacija.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Mina Popović i Jovana Stevanović sa po 13 poena, dok je Brazil sa 18 predvodila Ana Beatris Korea.

Srpske odbojkašice su prethodno pobedile Japan i Nemačku sa po 3:0 u setovima i završila je prvi vikend sa šest bodova, koliko ima i Brazil, Nemice su osvojile tri, a Japanke ostale bez bodova. U taboru Srbije opšti je utisak da je umor glavni razlog poraza od Brazila i da će u nastavku Lige nacija biti bolje.

„Osetio se umor. Dugo smo putovale i igrale dve utakmice do ove. Zadovoljne smo kako smo igrale prve dve jer smo se skoro skupile. Nadam se da ćemo iz turnira u turnir igrati sve bolje“, rekla je Ana Bjelica posle utakmice u brazilskom gradu Barueri.

Bojana Milenković je dodala da treba još dosta rada da bi se reprezentacija uštimovala.

„Brazil je pokazao da je trenutno bolja ekipa od nas. Moramo da dovedemo igru na maksimalni nivo po čemu smo uvek bile prepoznatljive“ rekla je Milenković.

Ana Antonijević takođe misli da ovo još nije prava slika selekcije Srbije.

„Bile smo na nivou u prvom setu i do polovine drugog smo igrale dobro, a onda je stigao umor. Morale smo mnogo bolje“, rekla je Ana Antonijević.

Trener Branko Kovačević, koji je vodio ekipu umesto selektora Zorana Terzića, takođe je naglasio da su igračice protiv Brazila fizički pale.

„Dok smo imali snagu i svežinu, vrlo ravnopravno smo se nosili sa Brazilom, protiv koga je uvek teško igrati, a pogotovo pred njihovom publikom. Utisci su pozitivni, možemo da budemo zadovoljni rezultatom i kako smo izgledali ovde. Ostaje žal jer smo mogli više“, kazao je Kovačević.

Reprezentacija Srbije će naredne utakmice u Ligi nacija igrati od 22. do 24. maja, a protivnici će biti Tajland, Poljska i Kina.

Ukinuti tehnički tajm-auti

Administrativni Bord evropske kuće odbojke na sastanku održanom u Kazanju, u Rusiji, doneo je rešenje da se ukinu tehnički, odnosno obavezni tajm-auti. „Na svim takmičenjima pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije, počev od 14. maja, neće više biti tehničkih tajm-auta posle 8. i 16. poena“, navodi se u saopštenju. Ova odluka se ne odnosi na nacionalna prvenstva, već samo za takmičenja CEV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari