Poraz Srbije od Brazila u polufinalu Svetskog prvenstva 1Foto: EPA-EFE/ ROBERT GHEMENT

Odbojkaši Srbije doživeli su poraz u polufinalu Svetskog prvenstva, a bolji od njih su bili igrači Brazila sa 3:0 u setovima.

Brazil je odigrao fenomenalno, mada ostaje utisak i da su „orlovi“ mogli biti na višem nivou.

Pre svega na servisu, ali i u bloku, a tokom prvog seta ni u polju srpski odbojkaši nisu odigrali kako znaju i umeju.

Brazil je bio u konstantnom vođstvu od početka prvog seta, a „Orlovi“ su tek posle drugog tehničkog tajm-auta napravili seriju 4:0 i ušli u neizvesnu završnicu seta, ali su u njoj ipak izgubili 25:22.

Drugi set je bio sličan onom prvom, Srbija je bila u konstantnom zaostatku od dva poena i na kraju ga je izgubila rezultatom 25:21.

Treći set su „Orlovi“ započeli fenomenalno, blok je proradio i ubrzo je bilo 3:0 na Srbiju, a onda je selektor Brazila Renan Dal Zoto uzeo tajm-aut i stvar se u potpunosti preokrenula.

Prvo su Brazilci izjednačili, a onda i poveli, da bi „Orlovi“ ponovo poveli sa tri poena prednosti (9:6), a onda je Dal Zoto primenio isti „recept“, uzeo je tajm-aut koji je Brazil doveo u egal (9:9).

Ipak, Srbija dolazi do nove prednosti (15:12), a onda Brazil dolazi do ključne serije i novog preokreta (16:15), posle kog odlazi na dva poena prednosti i konačne pobede u utakmici.

Srbija će u meču za bronzu igrati sutra od 17 časova protiv poraženog iz meča SAD – Poljska koji se igra večeras u 21:15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari