Poraz Srbije od Portugala u kvalifikacijama za EP 1Foto: EPA-EFE/ SRĐAN SUKI

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je poraz u 5. kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Portugala (4:2).

Gosti su u Beograd došli po tri boda i to su stavili do znanja izabranicima Ljubiše Tumbakovića od prvog minuta meča.

Imali su aktuelni šampioni Evrope terensku inicijativu tokom čitavog toka meča i čini se znatno lakše nego što je to bilo ko mogao da očekuje došao do veoma važna tri boda.

Poveli su Portugalci u 42. minutu nakon velike greške poslednje linije reprezentacije Srbije, a strelac gola bio je Vilijem Karvaljo koji je loptu ubacio u praznu mrežu sa pet metara, pošto su se u kaznenom prostoru sudarili Nikola Milenković i golman Marko Dmitrović.

U drugom poluvremenu videli smo pravi „festival“ golova, a nakon jednog sjajnog poteza Gonzala Gedeša, Portugal je duplirao prednost.

Upravo je strelac bio Gedeš, a pošto je fantastičnim potezom izbacio iz igre Nikolu Maksimovića.

Ipak, nadu „Orlovima“ daje Nikola Milenković golom glavom iz kornera u 68. minutu susreta, da bi Kristijano Ronaldo doneo ponovo dva gola prednosti svojoj selekciji pogotkom u 80. minutu susreta.

Ipak, Srbija se ni tada nije predavala i nakon sjajne akcije Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića smanjila prednost protivnika na 3:2, da bi nakon jedne kontre Portugala Bernando Silva postavio konačan rezultat 4:2.

Naredni meč u ovim kvaliifkacija Srbija će odigrati u utorak u gostima protiv Luksenburga od 20:45 časova.

U istom terminu i istog dana će se odigrati još jedna utakmica u našoj grupi, a u njoj će Litvanija dočekati selekciju Portugala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari