Poraz sunovraćenog Partizana u Novom Pazaru 1foto: Starsport

Tim iz Humske već treće kolo prvenstva ne zna za slavlje.

U sredu je Partizan ostao bez sportskog direktora Ivice Ilieva (dao ostavku, navodno, iz privatnih razloga), dan kasnije bez kapitena i jednog od ključnih igrača Saše Zdjelara (prešao, za stitne pare, u moskovski CSKA), a večeras bez još tri boda u prvenstvu, pa posle poraza u Novom Pazaru – 1:0 (1:0), odnosno remija sa niškim Radničkim i TSC-om, teško da ima šta da traži u borbi za titulu, mada su prošla samo četiri superligaška kola.

I ne samo to, pitanje je da li tako raspadnut i izranjavan ima čemu da se nada i u prvom duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije, sa AEK-om iz Larnake, 4. avgusta na Kipru.

Sa novim kapitenom Slobodanom Uroševićem i još par drugačijih izbora u startnoj postavi u odnosu na prošli meč, ali u staroj formaciji 4-2-3-1, „parni valjak“ je samo s početka susreta imao više od igre, pa i prvi zicer (Rikardo).

Kako je vreme odmicalo tako je Novi Pazar sve otresitije kretao u pravcu Nemanje Stevanovića, sve dok ga nije matirao u 23. minutu. Zbog žutog kartona gostujućem defanzivu Siniši Saničaninu za udaranje po licu Andrije Majdevca, odnosno burnog traženja penala tim povodom, glavni sudija Marko Ivković isključio je jednog od pomoćnika domaćinovog trenera Vladimira Gaćinovića, odbivši gledanje snimka i „ideju“ o najstrožoj kazni.

Međutim, nedugo zatim je isključio pomenutog štopera crno-belih, jer je u šesnaestercu zakačio Majdevca po nozi, a Novom Pazaru dao idealnu priliku da povede. Miloš Majić je nije propustio, njegov šut završio je na jednoj strani, a čuvar mreže Beograđana na drugoj.

Mogao je isti igrač i da duplira prednost pre završetka prvog poluvremena, ali je stativa spasila Partizan (36), čiji je zadnji vezni Ljubomir Fejsa silom prilika izmešten u zadnju liniju. I u nastavku meča su plavo-beli imali ozbiljne šanse pred pustim tribinama (mada se iz lože čula glasna prozivka za nokautiranog rivala „Ode titula“), preko Islamovića (49) i Nikčevića (73), ali je rezultat ostao nepromenjen.

Kao što je razmontirani „parni valjak“ ostao nemoćan u nameri da makar izjednači i umanji bruku, iako je trener Ilija Stolica pokušavao ubacivanjem silnih rezervista da zaustavi kola na nizbrdici. Jednostavno, ovaj tim nema ni glavu ni rep. Kao što klub već dugo nema sposobno i odgovorno rukovodstvo.

Navijači već odavno traže da neko (čitaj mnogi u upravi) snose krivicu za još jednu (u najavi) sezonu koju su pojeli skakavci, čekamo da vidimo da li i ko će im ispuniti želju. I kada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari