Poruka vicekapitena Srbije na društvenim mrežama izazvala pažnju javnosti 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ponovo je jedna objava u na društvenim mrežama dovela do toga da se u javnosti stekne slika da u fudbalskoj reprezentaciji Srbije vlada rasulo.

Zamenik kapitena Srbije Nemanja Matić objavio je na svom Instagram profilu post za koji može da se nagađa da li se odnosi na „orlove“ ili nešto drugo, mada je bliska istorija pokazala da reprezentativci potežu za „teškim rečima“ na društvenim mrežama onda kada žele da obaveste javnost o sukobu sa FSS ili selektorom Mladenom Krstajićem.

– Da, Nemanja Matić je spreman da pogine za Srbiju, kao što je njegova otadžbina, s istim entuzijazmom, spremna da ga ponovo izda. I uradiće ona to. Nemaj nikakvu sumnju, moj Nemanja – napisao je Matić.

Vicekapiten Srbije odigrao je proteklog vikenda ceo meč za Mančester junajted protiv Njukasla, a onda su FSS i selektor Mladen Krstajić saopštili da neće doći na okupljanje za Crnu Goru i Rumuniju jer je povređen. Zanimljivo je da je Matić ipak najavio dolazak u Podgoricu, ali sa Žozeom Murinjom. Tim povodom u javnosti su već počelo da se nagađa da Portugalac ustvari dolazi da gleda Nikolu Milenkovića, pošto je u potrazi za štoperom kojeg namerava da dovede u zimskom prelaznom roku.

Razlog zašto se ovoj objavi Matića pridala pažnja leži u tome što su prethodne slične objave reprezentativaca napravile haos u nacionalnom timu. Luka Milivojević je svojom objavom na društvenim mrežama obelodanio javnosti da „Krstajić uopšte nije pripremao taktiku za Brazil“, a svemu je prethodila tvrdnja da je kapiten Kristal Palasa pokušao da izazove puč u nacionalnom timu posle meča sa Švajcarskom. Isto tako je i defanzivac Šalkea Matija Nastasić na društvenim mrežama objavio da podržava Milivojevića, kao i da ne zna zašto je propustio Mundijal. Podsetimo, Krstajić je tvrdio da ga nije pozvao zbog povrede, dok su Nastasić i klupski lekar Šalkea potvrdili da se oporavio još u maju.

Da li je i Matić doživeo da bude povređen samo u očima FSS i Krstajića ili se iza njegove poruke krije nešto drugo, ostaje nam samo da nagađamo, kao i za većinu drugih stvari kada je u pitanju nacionalni tim. Iz FSS su juče preko pojedinih medija poručili samo to da „nije dobro što je takva poruka poslata dva dana uoči važnog meča sa Crnom Gorom“. Da li su se pojedinci iz FSS prepoznali u Matićevim rečima, takođe nam ostaje samo da spekulišemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari