Posle evropskog na domaći Spartak 1Foto: STARSPORT

Posle Spartaka Spartak.

Crvena zvezda u derbiju četvrtog kola Superlige dočekuje Spartak iz Subotice, koji na „Rajko Mitić“ dolazi pet dana posle Spartaka iz Trnave sa kojim su crveno-beli u kvalifikacijama za Ligu šampiona odigrali nerešeno (1:1).

Trener Vladan Milojević ne samo da neće izvesti najjači sastav protiv Subotičana, već će na teren sigurno poslati totalno drugi tim pošto već u utorak crveno-beli igraju revanš meč u Trnavi protiv evropskog Spartaka. To će biti dobra prilika za domaći Spartak da iskoristi slabost šampiona Srbije i možda ga iznenadi usred Beograda. Vezista crveno-belih Veljko Simić tvrdi da će gledaoci uživati u dobrom fudbalu pošto se sastaju timovi koji ove godine igraju u Evropi.

– Siguran sam da će navijači uživati u jednoj zaista kvalitetnoj utakmici, sastaju se dve ekipe koje su trenutno u trećem kolu kvalifikacija za evropska takmičenja. Smatram da to dosta govori o kvalitetu. Subotička ekipa zaslužuje svako poštovanje za pobedu nad Spartom iz Praga, zaista su zabeležili odličan rezultat. Temeljno ćemo se pripremiti za taj meč, kao što uvek i radimo, kako bismo nadigrali odličnu ekipu. Nisam imao tokom karijere mnogo prilike da se susretnem sa ekipama koje igraju našu ligu, ali zato znam da ko god igra protiv Zvezde na Marakani ima dodatni podstrek. Svi hoće da se dokažu protiv najboljeg, posebno na našem terenu. Zato sam uveren da će igrači Spartaka takođe biti maksimalno motivisani u nedelju – rekao je Simić.

Novajliji u dresu Zvezde trebalo je prošle nedelje, na debiju protiv Voždovca, manje od dva minuta da postigne gol.

– Debitantski gol posle manje od dva minuta u igri, zaista mislim da nije moglo bolje od toga. Naravno da su utisci posle susreta sa Voždovcem bili sjajni, ali to sam već odavno ostavio iza sebe. U Zvezdi nemamo vremena da se osvrćemo na prošlost. Razmišljam samo o sledećem susretu i o prilici da dokažem svoj kvalitet – naglasio je Simić.

Zanimljiv meč očekuje se i Zemunu gde će Zoran Mirković na klupi Partizana, posle evropskog, imati domaći debi. Jedina ekipa bez bodova od starta prvenstva, vranjanski Dinamo, pokušaće da na svom stadionu protiv Mladosti ostvari prvu pobedu ili barem remi. U Šapcu Mačva dočekuje Vojvodinu.

Kafu potpisao za crveno-bele

Brazilski napadač Žonatan Kafu stigao je na jednogodišnju pozajmicu u Crvenu zvezdu, uz mogućnost otkupa na kraju sezone od Bordoa. Iako Zvezda nije saopštila detalje transfera, nezvanično će Kafu imati godišnju platu od 700.000 evra, čime će postati najplaćeniji igrač u istoriji srpskog kluba. Crveno-beli, takođe nezvanično, neće ništa platiti Bordou za pozajmicu, a moći će da ga otkupe za četiri miliona evra. Pre Bordoa, Kafu je igrao još i za: Ludogorec, Boavistu, Ponte Preto, Sao Paulo i brazilski Deportivo.

Raspored i tabela

4. kolo

Radnički Niš – Voždovac večeras

Subota

Proleter – Napredak 19.00

Dinamo Vranje – Mladost 20.00

Mačva – Vojvodina 20.00

OFK Bačka – Čukarički 20.00

Rad – Radnik 20.00

Nedelja

Zemun – Partizan 17.00

Crvena zvezda – Spartak 19.00

Tabela: C. Zvezda 9, Čukarički 7, Proleter 6, Radnički N. 6, Radnik 6, Mladost 5, OFK Bačka 4, Napredak 4, Partizan 4, Voždovac 3, Mačva 3, Rad 3, Spartak 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Dinamo V. 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari