Posle trke Formule 1 u Ostinu: Verstapen za petama Prostu i Fetelu, prvi bod Amerikancu u poslednjih 30 godina 1Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Holanđanin Maks Verstapen, perjanica Red bula u Svetskom šampionatu u Formuli 1, koji je i pre kraja ovogodišnjeg prvenstva obezbedio treću uzastopnu titulu, može da pomeri još neke granice.

Na minuloj trci u Ostinu, u kojoj je postigao 15. pobedu u 18 nadmetanja ove godine, ostvario je i 50. uspeh u karijeri.

Na večnoj listi tik je iza proslavljenog francuskog vozača Alana Prosta (51) i za petama Nemcu Sebastijanu Fetelu (53), koga može i da nadmaši trijumfuje li u svakoj od preostale četiri trke. Sledeća je u Meksiku u nedelju 29. oktobra.

Najviše pobeda ikada ima Britanac Luis Hamilton (103), koji se takmiči i dalje za Meklaren-Mercedes, a sledi nemački as Mihael Šumaher (91).

Posle trke Formule 1 u Ostinu: Verstapen za petama Prostu i Fetelu, prvi bod Amerikancu u poslednjih 30 godina 2
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

U Ostinu se ovajdio 22-godišnji Amerikanac Logan Sardžant iz Vilijams-Mercedesa. Pošto su Hamilton i Šarl Lekler iz Monaka, vozač Ferarija, diskvalifikovani, Sardžant se pomakao s 12. mesta ne deseto pa je osvojio bod. Prvi je američki takmičar koji se upisao u generalni poredak u poslednje tri decenije. Majklu Andretiju (Meklaren-Ford) pošlo je to za rukom pošto je bio trećeplasirani u Monci 1993.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari