Poslednja pošta u dvorani: Publika u rekordnom broju u ABA ligi ispratila Dejana Milojevića u večnost 1Foto: STARSPORT

Na utakmici Partizana i Mege u 17. kolu ABA lige oboren je rekord u posetu navijača na jednoj utakmici u ovom regionalnom takmičenju.

Utakmica između ova dva beogradska kluba prošla je u senci sećanja na nedavno preminulog košarkaša i trenera Dejana Milojevića koji je prošle sedmice preminuo u 47. godini u Sjedinjenim Državama od srčanog udara.

Utakmice ja počela prikazivanjem filma o Dejanu Milojeviću, nakon čega su usledili višeminutni aplauzi navijača u prepunoj „Štark Areni“, a zatim i skandiranje imena nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije.

Milojević je u igračkim danima nastupao za crno-bele, a potom je osam godina predvodio Megu kao glavni trener.

Pred sam početak utakmice održan je i minut ćutanja, a na istoj je bio prisutan čak 23.021 navijač što je novi rekord po poseti jedne utakmice u ABA ligi.

U prvom redu sedeli su između ostalih sedeli Duško Vujošević, Vule Avdalović, Saša Pavlović, Vlada Jovanović, Luka Bogdanović, Aleksandar Rašić i Ratko Varda koji su došli da odaju poštu bivšem igraču Partizana i treneru Mege.

Prethodni rekord su takođe držali navijači crno-belih kada su ga prethodne godine oborili u petoj utakmici plej-ofa protiv Crvene zvezde (22.198).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari