Poslednja šansa za Mornar 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde nakon završetka regularnog dela Evrolige ulaze u odlučujuću fazu ABA lige sa željom da do kraja konkurišu Budućnosti za lidersko mesto.

Crveno-beli će u nedelju silno želeti da se revanširaju Igokei u 25. kolu regionalnog takmičenja.

Derbi je istog dana zakazan u Baru gde će Mornar ugostiti Cedevita Olimpiju.

Čak pet ekipa nalazi se u opasnosti da ligaški deo završi na pretposlednjem mestu koje vodi u baraž za opstanak tako da će posebno interesantni biti mečevi između Cibone i Zadra, pa i Krke i Budućnosti, kao i u Splitu koji će u ponedeljak ugostiti čačanski Borac.

Trener Radonjić naročito pamti poslednje gostovanje u Laktašima; tog 27. decembra 2020, neposredno nakon što je preuzeo crveno-bele od kolege Saše Obradovića, doživeo je težak poraz na klupi Crvene zvezde.

Igokea je slavila 85:65 i generalno se poigravala sa renomiranim protivnikom. Ne samo želja za revanšom, već i činjenica da u goste dolazi takmac za mesto u plej-ofu, kao i namera da se do kraja istraje u borbi sa Budućnosti za lidersko mesto pred doigravanje predstavljaće motivaciju za Branka Lazića i saigrače.

Barani su kiksem u Železniku u prethodnom kolu protiv FMP doveli sebe u veoma tešku situaciju po pitanju mesta u plej-ofu.

Duel sa Cedevita Olimpijom kod kuće mogao bi ipak da bude od presudnog značaja, s obzirom na to da su u prvom međusobnom susretu u Ljubljani slavili puleni trenera Pavićevića.

Cedevita Olimpija ima pobedu više u odnosu na Mornar, međutim posle poraza u Podgorici, ukoliko bi vezala dve izgubljene utakmice lako bi mogla da ispadne iz zone plej-ofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari