Potera za Vranjancima 1Foto: Logo

Utakmice koje su zbog snega prošlog vikenda odložene biće odigrane sutra kada Metalac, Proleter i Sinđelić ekipe iz vrha tabele nastavljaju poteru za i dalje prvoplasiranim Dinamom.

Vranjanci su ostali bez trenera i predsednika kluba Dragana Antića koji je seo na klupu Niškog Radničkog, pa se u fudbalskoj javnosti spekuliše da su na taj način „žuti“ ako ne odustali, ono bitno umanjili svoje ambicije za plasman u Super ligu Srbije.

Metalac je na svom terenu favorit protiv ekipe Teleoptika tima koji svojom igrom pokazuje da će se žilavo boriti za opstanak. Tim iz Gornjeg Milanovca ima remi (Novi Pazar 1:1) i pobedu pod srećnim okolnostima u Kragujevcu od 1:0 u finišu utakmice. Obzirom na ambicije Gornjemilanovčana sve osim njihove pobede bilo bi pravo fudbalsko čudo. Sinđelić odlazi na teško gostovanje ekipi TSC u Bačku Topolu, kao tim koji je u prva dva kola zabeležio dve pobede bez primljenog gola (4:0). Pobedom što će biti jako teško „orlići“ bi dodatno podgrejali svoje šanse za visok plasman.

Naizgled najlakše će biti Proleteru koji na „Slanoj bari“ dočekuje ekipu Radničkog iz Pirota koja je u propustila šansu da igrajući dve utakmice kao domaćin poboljša svoj bodovni saldo, osvojivši samo jedan bod. Novosađani imaju dve pobede sa gol razlikom 2:0, i jurišaju na poziciju koja vodi i fudbalsku elitu. Pa ipak bodovi se osvajaju na terenu, a i Piroćanci uvek mogu da iznenade kad se to od njih najmanje očekuje.

Dinamo ako želi da ostane u trci za vrh, sa novim trenerom Radmilom Jovanovićem mora da pobedi ekipu Slobode na Jumku. U ovoj utakmici videće se pre svega kakva je atmosfera u ekipi posle odlaska trenera Antića i još uvek nerazjašnjene finansijske situacije. Jagodina dočekuje Novi Pazar koji je u usponu forme i želi da sa nova tri boda obezbedi sebi stabilnu poziciju u gornjem delu tabele za razliku od domaćina koji je pred ambisom ispadanja. ČSK u Čelarevu igra protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca posle dva startna poraza, pa u ovom meču treba očekivati otvorenu i neizvesnu borbu svih devedeset minuta.

Budućnost sa Sašom Štrbcem na svom terenu ima neugodnog protivnika u timu Inđije, ali je domaćin blagi favorit u ovoj neizvesnoj utakmici. Bežanija dočekuje Temnić 1924 iz Varvarina u utakmici u kojoj su bodovi neophodni i jednoj i drugoj ekipi obzirom na bodovni saldo koji obe ekipe drži u zoni ispadanja pa samo pobeda za oba tima znači realni ostanak u trci za prvoligaški status.

Raspored i tabela

*TSC – Sinđelić, Jagodina – Novi Pazar, ČSK Pivara – Radnički – 1923, Metalac – Teleoptik, Budućnost – Inđija, Dinamo – Sloboda, Bežanija – Temnić 1924, Proleter – Radnički Pirot. Sve utakmice počinju u 15,30 sati.

*Dinamo 38, Metalac 36, Proleter 35, Sinđelić 30, TSC 28, Inđija 25, Novi Pazar 24, Radnički 1923 22, Budućnost 21, Sloboda 19, Bežanija 18, Teleoptik i ČSK Pivara 17, Radnički Pirot 16, Temnić 1924 14, Jagodina 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari