Potraga za "novim" Jovičićem 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je uzela planirane bodove u gradskom derbiju sa Čukaričkim, ali je na duži period ostala bez Branka Jovičića, oko čijeg se fudbala mnogo toga vrti u igri novog tima crveno-belih.

Generalni direktor Zvezdan Terzić je zato objavio potragu za drugim rešenjem na osetljivoj poziciji zadnjeg veznog.

– Ovo mi je najteže izvojevana pobeda od kada sam u Zvezdi. Da sam morao da biram, iako je surovo tako reći, Jovičić je poslednji igrač kojeg bih izabrao da se povredi. Za njega jedino nemamo adekvatnu zamenu. Imali smo sastanak posle meča i pričali šta ćemo da činimo, jer spisak igrača za Krasnodar moramo poslati do ponoći. Imamo pravo na bonus, tj naknadno dopisivanje nekog novog. U opticaju su potencijalna tri rešenja i već smo stupili u kontakte sa njima. To su Aleksandar Ignjovski (Frajburg), Srđan Mijailović (Krila Sovjetov) i Saša Zdjelar (Olimpijakos). Moramo brzo doneti odluku o angažovanju nekoga od njih ili okretanju momcima u našim redovima – kaže prvi operativac crveno-belih, svestan i sam da je transfer Mijailovića najrealniji, jer su druga dvojica već igrali evropske kvalifikacije za svoje klubove ovog leta.

Reakcija na stradanje Jovičića i njegovu pauzu od 10 a ne prvobitno najavljenih pet nedelja (odustalo se od operacije) bila je prilika i da se Terzić pohvali svojim i učinkom sportskog direktora Mitra Mrkele u aktuelnom prelaznom roku.

– Uvek je potrebno da se pogodi sistem igre, ali ne pamtim kada smo imali ovako uspešan prelazni rok, da se ovako brzo uklope Borjan, Rodić, Savić, Radonjić, Jovičić.. Videćemo i sa povređenim Rikardinjom. Trener Milojević čvrsto veruje u njega, a na Vladanov izričit zahtev ostavili smo Donalda, Kangu, Le Taleka i Boaćija. Oni su kičma tima i nikuda ne idu, iako imamo milionske ponude za njih – tvrdi Terzić, uz napomenu da će ista tema biti na redu i posle završetka kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prodat Ruiz

Džon Hijaro Ruiz završio je misiju na „Rajku Mitiću“ i otišao u Al Fajh iz Saudijske Arabije, pošto je prethodno oprostio crveno-belima sva dugovanja, a viceprvak naše zemlje izdejstvovao 500.000 evra obeštećenja za Kostarikanca. Time je broj Zvezdinih stranaca smanjen na sedam igrača.

O Kokezi: Želi da bude nesmenjiv’]

Terzić je još jednom digao glas protiv svog nekada vrlo bliskog saradnika, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, ovog puta povodom promene Statuta FSS. 

– Suština je da pravi Statut po kome niko ne može da ga smeni. Superligaši će imati četiri, svi, a predsednik i Izvršni odbor će davati 11 članova Skupštine FSS. Superliga je takva kakva jeste, ali to je naša elita. Neka svaki klub obrazloži zašto će da glasa da nema svog predstavnika u Skupštini od 49 predstavnika. Od 16, 12 klubova ostaje bez svog predstavnika. Niko ne sme da se zamera.

S Radnikom u četvrtak’]

Zvezda je danas saopštila da će svoj meč 4. kola Superlige sa Radnikom, u Surdulici, umesto sutra igrati u četvrtak. S početkom u 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari