Potraga za špicem i bekom 1Foto: Starsport

Posle nikada dužeg letnjeg raspusta, šampionov trener Dejan Stanković okupio je juče ujutro fudbalere Crvene zvezde da bi ih posle samo nekoliko sati i uobičajenih medicinskih testiranja odveo u Austriju, na pripreme za sezonu koju na „Rajku Mitiću“ svi zamišljaju kao jednako uspešnu, ako ne i berićetniju od minule, sa dva osvojena trofeja i prolećem u Ligi Evrope.

– Napašćemo grupnu fazu u Evropi, titulu i Kup. Da bi ušao u Ligu šampiona moraš da pobediš šampione. Znam sve o Kairatu i Makabiju, ali radićemo na početku na nama, da eliminišemo neke sitnice – rekao je Stanković obraćajući se zboru od 27 igrača.

Prozivku i deo radnog procesa u Gracu propustiće kapiten Milan Borjan, zbog produženog odmora od obaveza na gol liniji reprezentacije Kanade, i dovedeni štoper Aleksandar Dragović, jer je još sa timom Austrije na prvenstvu Evrope, a sportski sektor gleda da angažuje još nekoliko jakih pojačanja.

– Nemam neke velike želje. Pojačanja su mi to što su ostali Katai, Ivanić, Ben, Falko… Biće dve ili tri novajlije. Cilj je da nam donesu kvalitet – kaže šef struke crveno-belih a misli pre svega na napad, gde nije zadržan Dijego Falčineli, za kog je izračunato da ne vredi milion evra otkupa traženog od strane Bolonje.

Bivši srpski reprezentativac Aleksandar Prijović nije više u fokusu, jer se prema tvrdnji generalnog direktora Zvezdana Terzića ponašao nadobudno tokom dugih pregovora, dok isti čovek za eks kapitena „orlova“ Aleksandra Kolarova kaže da zbog problema sa leđima ne može (odmah) da pruži ono što je Zvezdi potrebno na mestu boku zadnje linije.

Zvezda će do 9. jula imati četiri provere: 28. juna protiv GAK-a, 1. jula sa Arisom, četiri dana kasnije protiv Arđeša i 8. jula sa Šturmom.

Gomeš opet u Partizanu

Na dan kada se ekipa Partizana preselila u Sloveniju, dogovoren je transfer Rikarda Gomeša iz Al Šarže (Ujedinjeni Arapski Emirati), jer je centarfor sa Zelenortskih ostrva pristao da u novom (starom) klubu zarađuje znatno manje od 1.400.000 evra po sezoni, koliko je imao pre sporazumnog razlaza sa Arapima. U prvom mandatu u Humskoj, u sezoni 2018/19, na 49 mečeva postigao je 26 golova, pa crno-beli veruju da je pravo rešenje za manjak pravih, a iskusnih špiceva u svlačionici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari