Potreban jači sastav za svetsku elitu 1Foto: STARSPORT

Teniska reprezentacija Srbije doživela je ubedljiv poraz ovog vikenda u Dejvis kupu (1:3) i borbu za četvrtfinale završila bez ijednog trijumfa nakon dva dana.

Mladi tim, koji su činili Laslo Đere, Dušan Lajović, Nikola Milojević, Miljan Zekić i Peđa Krstin, nije našao način da izađe na kraj sa daleko iskusnijim Amerikancima, predvođenim Semom Kverijem i Džonom Iznerom, pa će opstanak u Svetskoj grupi pokušati da obezbedi u septembru u plej-ofu, gde takođe može da očekuje teške protivnike. Stoga selektor Zimonjić i pored pohvala na račun mladih tenisera ističe da će Srbiji biti potreban jači sastav.

– I plej-of meč će biti izuzetno jak. Tu su jake reprezentacije u pitanju, ja se iskreno nadam da ćemo biti u jačem sastavu, da će svi igrači biti zdravi, a onda su nam automatski šanse veće. Ovo je bilo fenomenalno iskustvo i veliki podstrek za Milojevića, Zekića i Krstina. Ali, mislim da igrači višeg ranga moraju da nas održe u ovoj grupi, jer biće teško ko god da bude protivnik – rekao je Zimonjić.

Tokom vikenda za Srbiju su igrali Laslo Đere od koga je bio bolji Sem Kveri, kao i Dušan Lajović, kojeg je nadigrao Džon Izner. Ubedljivi trijumf američkoj reprezentaciji doneli su pobedom u dublu Rajan Herison i Stiv Džonson, pošto su savladali debitante Nikolu Milojevića i Miljana Zekića, a jedinu pobedu doneo je Peđa Krstin protiv Stiva Džonsona. Osvrćući se na igru svog tima selektor Zimonjić kazao je da je pored svega zadovoljan.

– Mogu da budem zadovoljan kako smo trenirali i kako su se igrači pripremili, ali rezultat nije bio kakav smo očekivali – dodao je selektor. On se osvrnuo i na činjenicu da je hala Čair bila prazna, rekavši da „kad igra reprezentacija to je dovoljno da narod dođe i podrži. Ko će nastupiti, to nije bitno. Nastupaju igrači koji su na raspolaganju i koji su najbolji u tom trenutku“.

Pored Srbije u prvom kolu brzo su ispali i Japan, od koga je bila bolja Italija, Australija, koju je nadigrala Nemačka, Švajcarska, koja je poražena od Kazahstana, dok su preostali mečevi između Francuske i Holandije, Britanije i Španije, Kanade i Hrvatske, Belgije i Mađarske odlučivali o ostalim četvrtfinalistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari