Povratak samopouzdanja: Lajović u Sinsinatiju savladao favorita Sinera 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Na turnir iz nasters serije u Sinsinatiju naš četvrtoplasirani teniser na svetskoj listi Dušan Lajović (51. mesto) došao je sa samo jednom pobedom na prethodnih sedam takmičenja na kojima je igrao.

To nije bio obećavajući učinak za iskušenja na velikom takmičenju u susret još većem – Ju-Es openu, poslednjem grend slemu u sezoni.

Morao je  prvo da prođe dva kola u kvalifikacijama, što se ispostavilo da i nije bilo loše iskustvo za hvatanje novog zaleta.

 

U drugom kolu na glavnom turniru, skoro pa pravo niotkuda, savladao je Italijana Janika Sinera, šestoplasiranog na listi, pobednika minulog mastersa u Torontu, koji važi za jednog od najvećih favorita na Flašing Medouzu uz Španca Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića.

Lajović je bio odličan. Pobedio je sa 6:4, 7:6 (7:4).

U trečem kolu, što mu je najdalji domet u Sinsinatiju ikada, sastaće se s Amerikancem Tejlorom Fricom, koji je takođe među deset vodećih (deveti).

„Jako bitna pobeda za mene pred Ju-Es open. Nadam se da je to odskočna daska da sezonu privedem kraju na pravi način“, rekao je Lajović posle značajnog uspeha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari