Povratak u visokom stilu 1Foto: EPA-EFE / MIKE NELSON

Posle prinudne pauze od 22 nedelje zbog povrede Miloš Teodosić vratio se na parket pogađajući trojku koja je donela pobedu LA Klipersima protiv Toronto Reptorsa (96:91).

Srpski plej na parketu je proveo 20 minuta tokom kojih je imao 12 poena, i sedam uhvaćenih lopti. Iako je do šuta za pobedu uspeo da ubaci samo jednu trojku iz osam pokušaja Teodosić se nije dvoumio da li 40 sekundi pre kraja, pri rezultatu 91:87 da pokuša za tri, zbog čega je trener Klipersa Dok Rivers njegov pokušaj okarakterisao kao „odvažan“.

Klipersi, koji su ostali bez skoro cele prve postave zbog povreda, protiv Reptorsa zabeležili su drugi uzastopni trijumf, a kako kaže trener Rivers svaka pobeda njegovog tima u ovom trenutku rezultat je izuzetnog napora.

– Povrede se dešavaju i mi pokušavamo da preživimo. Naš adut u ovom trenutku su napor i sila. Moramo da igramo čvrsto. Tako sada mora biti – kazao je Rivers.

U prvoj četvrtini Toronto, tim koji postiže najviše poena po utakmici, ubacio je 30 koševa, da bi potom Klipersi zbili odbrambene redove nateravši rivale na veliki broj teških šuteva a samim tim i promašaja. U poslednjoj četvrtini Raptorsi su imali prednost od sedam poena kada je ekipa Doka Riversa ušla u seriju u kojoj je Teodosićeva trojka došla kao šlag na tortu. Pobeda je na kraju bila rezultat timskog napora pošto su šestorica igrača upisala 14 ili više poena, a najefikasniji među njima bili su Lu Vilijams i Montrezl Herel sa po 17 koševa.

Pored utakmice između LA Klipersa i Toronta u noći između ponedeljka i utorka odigrano je još pet mečeva, među kojim je najveće iznenađene priredio Čikago ubedljivo pobedivši Boston (108:85). Za Seltikse nije igrao vodeći strelac Kajri Irving, međutim i pored toga trener Bred Stivenson nije želeo da traži izgovore za najubedljiviji poraz svog tima od početka sezone.

– Svaku utakmicu do sada imali smo šansu da dobijemo osim ove. Ponekad je potrebno da vas neko ispraši. Čikago je diktirao tempo tokom cele utakmice. Igrali su čvršće, koncentrisanije, agresivnije nego mi – kazao je Stivenson, u čijem timu nijedan igrač nije dao preko 15 koševa, dok je Čikago do pobede predvodio Nikola Mirotić sa 24 poena.

U preostalim utakmicama Hjuston je došao do desete vezane pobede protiv Nju Orleansa (130:123), Majami je nadigrao Memfis u gostima (82:107), a isto je učinio Šarlot protiv Oklahome (103:116), dok je Golden Stejt bio bolji od Portlanda (111:104). 

Džejms ide u Hjuston?

Američki mediji pišu da bi Lebron Džejms po isteku ugovora u Klivlendu mogao da zaigra za Hjuston Roketse. Naime, sve češće se može čuti da Kralj neće ostati u Kavsima kada postane slobodan agent a prethodno je pominjano da bi mogao da obuče dres LA Lejkersa. Sam Džejms, koji ove godine beleži 28,3 poena, 8,3 skoka i 8,7 asistencija po meču, nije komentarisao ove spekulacije. Njegov ugovor sa Kavsima ima klauzulu za produženje i na sezonu 2018/2019. u vrednosti od 35,6 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari