Povreda može da udalji Embida od MVP trke 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Džoel Embid je aktuelni MVP regularne sezone NBA lige i jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje iste nagrade ove sezone.

Međutim, njegove aspiracije su u ozbiljnoj opasnosti nakon povrede levog kolena tokom poraza od Voriorsa.

U četvrtoj četvrtini, boreći se za izgubljenu loptu, Džonatan Kuminga je pao na levo koleno centra Siksersa, a novope;eni reprezentativac SAD je sa očiglednim izrazima bola ostao je da leži na zemlji.

Nije mogao da nastavi igru i otišao je u svlačionicu. Trener Nik Nurs potvrdio je posle utakmice da će se podvrgnuti magnetnoj rezonanciji kako bi proverio stepen povrede.

„To nije povezano sa problemom koji ga je mučio. Moramo da sačekamo“, rekao je trener o svojoj zvezdi, koja je bila u nedoumici za taj meč nakon što je propustila poslednja dva.

„Lekari su mu dali zeleno svetlo, Džoel je rekao da je sve u redu“.

Za Sikserse, koji su izgubili poslednje četiri utakmice, bio bi udarac gubitak Embida na duži vremenski period.

Za centra bi bilo posebno teško ako bi propustio više od pet utakmica do kraja sezone. To je maksimalno odsustvo koje može sebi da priušti ukoliko zaista teži nagradama kao što je titula MVP.

Da bi se izbegao kontroverzni ostatak zvezda sa mnogih utakmica, kolektivnim ugovorom je utvrđeno da se 80 odsto utakmica mora odigrati u sezoni kako bi se igrači mogli naći među kandidatima za pojedinačna priznanja.

Prevedeno u brojke kandidati moraju da odigraju minimum 65 od 82 utakmice koliko ima regularna sezona, te mogu da propuste najviše 17 u istoj.

Embid je već propustio 12, odigravši 34 od 46.

Odsustvo sa terena od nekoliko nedelja moglo bi da uništi njegovu ambiciju o ponovnom osvajanju renomirane nagrade, piše španska Marka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari