Poziv da dvorana bude u narandžastom: Šargarepa bojs, verni Sinerovi navijači, daju predlog kako protiv Đokovića 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Večeras (21 čas) biće poseban meč za domaću tenisku publiku u dvorani Alpitur u Torinu.

Prvi put od kada je pre dve godine završni turnir za osam najboljih tenisera u sezoni prešao iz Londona na sever Apenina jedan italijanski igrač se sastaje s najboljim svih vremena. U drugom kolu Janik Siner ukršta koplja s Novakom Đokovićem.

To je i meč drugačiji od ostalih za Šargarepa dečake (Carota boys), pet italijanskih 20-godišnjaka rodom iz varoši na sat i po od Torina, koji prate Sinera od turnira iz masters serije u Rimu u susret Rolan Garosu ove godine. Siner, koji je iz Južnog Tirola madomak granice s Austrijom, dakle njihov severnjak, smatra da je njegova podrška postala poznatija i od njega samog.

Ideju o vizuelnom identitetu dao im je sam Siner kad je u pauzi između gemova ne meču na turniru u Beču 2019. pojeo šargarepu.

 

Šargarepa bojs su upečatljivi na tribinama na bilo kom meridijanu (bili uz Sinera i na Vimbldonu i na Ju-Es openu) jer su u narandžastim kostimima sa zelenim kićankama na vrhu. Od njih i dolazi predlog da dvorana na meču njihovog ljubimca s Đokovićem bude u narandžastom, računajući da će se Italijani, većinska publika u dvorani, s odobravanjem primiti njihov poziv.

„Cenimo to što je Siner veliki talenat, koji je izvan terena izuzetno skroman i pristupačan. Kao da je jedan od nas“, opisali su ga njegovi obožavaoci.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari