Poznat minus u kasi Partizana, čeka se prvi takmac u Evropi 1Foto: STARSPORT

U subotu je javnost saznala da je minus Partizana na kraju 2019. godine bio enormnih 32, 1 miliona evra, koliko uprava duguje bivšim igračima, menadžerima, poreskoj službi, bankama, nacionalnom Savezu, pre nego što na račun crno-belih ne legne 10 miliona od prodaje Strahinje Pavlovića, mada je veliko pitanje koliko će od od tog novca otići u potrošnju a koliko na izmirivanje zaostalih obeveza… a danas će trener Savo Milošević i njegovi izabranici dobiti ime rivala u prvom kolu skraćenih kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evrope (27. avgusta).

U opticaju je „brdo“ ekipa iz raznih krajeva Evrope, s tim što će pre žrebanja, po raznim osnovama, taj širok krug biti sveden na pet do šest potencijalnih prepreka jednom od nosioca na žrebanju u sedištu Evropske fudbalske federacije.

To što je viceprvak Srbije povlašćen, na ime koeficijenta od 22.000 bodova, ne znači puno u godini pandemije korona virusa, pošto se igra samo (po) jedan susret u svakom od krugova, a domaćinstva se takođe određuju žrebanjem. Da nevolja bude veća, vrlo je moguće da „parni valjak“ i druga dva naša predstavnika TSC (kreće od 1. kola i danas dobija rivala) i Vojvodina (pobednik Kupa priključuje se u drugoj rundi 17. septembra) konkurente ugoste na neutralnoj teritoriji, tj na teritoriji neke od država s boljim „skorom“ u borbi sa kovidom 19.

Zato je svako priželjkivanje ovih ili onih takmaca besmisleno i suvišno, pa je struci i timu bolje da se fokusiraju na velike probleme u igri, jer su ih isti koštali poraza od Novog Pazara i tri boda zaostatka u odnosu na branioca titule Crvenu zvezdu posle svega180 minuta superligaškog fudbala u sezoni 2020/2021.

I klupski čelnici imaju  pametnija posla od komentarisanja tog tipa, pošto je vraćanje duga nužno i neizbežno, baš kao i kupovina još nekoliko kvalitetnih pojačanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari