Poznat širi spisak mogućih rivala Partizana u prvom krugu trke za Ligu Evrope 1Foto: STARSPORT

Sledećeg ponedeljka fudbaleri Partizana dobiće protivnika u prvom od četiri kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ovog su saznali imena 47 potencijalnih rivala, čija će se lista dan pre žrebanja parova u Nionu svesti na pet do šest klubova.

Svi oni dolaze iz liga sličnog, nešto jačeg ili slabijeg kvaliteta od prvenstva Srbije, iz bliskog geografskog okruženja ili sa udaljenih destinacija Starog kontinenta, a sa nekima od njih su crno-beli imali posla u prošlosti: Šumgajit (Azerbejdžan), Lokomotiva Plovdiv, Slavija Sofija (Bugarska), Botošani (Rumunija), Pjast, Krakovija (Poljska), Levadija, Pjade (Estonija), Hibarnijans, Sirens (Malta), DAC Dunajska Streda, Ružomberok, Žilina (Slovačka), Fjorita, Tre Pene (San Marino), Željezničar, Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Laci, Teuta (Albanija), Mura (Slovenija), Puškaš Akademija (Mađarska), Runavik, Toršavn (Farska Ostrva), Saburtalo, Dinamo Batumi, Lokomotiva Tbilsi (Gruzija), Škupi, Renova (Makedonija), Petrokub, Sfantul, Dinamo Tiraspol (Moldavija), Engiordani (Andora), Diferdanž, Union Titus (Luksemburg), Kauno Žalgiris (Litvanija), Riga, Valmieras (Letonija), Širak, Noah (Jermenija), Deri Siti, Bohemijans (Irska), Inter Turku, Ilves, Honka (Finska), Brejdablik, Vikingur (Island) i Bala Taun (Vels).

Nepisano pravilo kaže da će UEFA gledati da razdvoji ekipe sa prostora bivše SFRJ, zbog pojačanog bezbedonosnog rizika (čak i u odstustvu navijača sa tribina), a ostale prepreke ne bi trebalo da budu nepremostive za „parni valjak“.

U praksi bi igra izabranika Sava Miloševića trebalo da budu povezanija i konkretnija nego u prvom poluvremenu startnog SLS kruga sa Napretkom, slomljenog tek iz penala u 87. minutu, pogotovo što se može desiti da se taj jedan meč desi na tuđem terenu, ako kuglice tako izaberu.

Inače, naš viceprvak će biti povlašćen na žrebanju za prvu rundu 27. avgusta, baš kao i drugi naš predstavnik TSC, dok se osvajač Kupa – Vojvodina istoj trci priključuje u drugoj epizodi kvalifikacija 17. septembra.

„Grešni“ sudija Grujić odmara

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije nije delegirala Danila Grujića za sutrašnje utakmice drugog kola Superlige, a vreme će pokazati da li mu je tako samo dat neki dan više za predah, jer se već za vikend nastavlja prvenstvo, ili ovakav izbor ima neke veze sa (za Partizan dosuđenim) penalom iz Kruševca, oko kog se digla velika dževa. Iako dosuđen po pravilima, o čemu su se javno izjasnile njegove bivše kolege, inspirisao je saopštenje Crvene zvezde, sa spočitavanjem večitom rivalu da želi krađom doći do titule, na šta je usledio žestok odgovor prozvanog komšije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari