Predrag Pedja Mijatovicfoto STARSPORT

Fudbalska legenda Predrag Mijatović misli da će Srbija izboriti učešće na Evropskom prvenstvu i da će taj rezultat imati dodatne benefite.

Mijatović je bio deo ekipe sa Eura 2000. godine, poslednjeg na kom je nacionalni tim naše zemlje, tada SR Jugoslavije, bio učesnik. Od tada traje niz bez učešća „orlova“ na smotri fudbalskih reprezentacija „starog kontinenta“, navodi RTS.

Mijatović je bio deo ekipe sa Eura 2000. godine, poslednjeg na kom je nacionalni tim naše zemlje, tada SR Jugoslavije, bio učesnik. Od tada traje niz bez učešća „orlova“ na smotri fudbalskih reprezentacija „starog kontinenta“.

„Znam za to. Iskreno se nadam i mislim da ćete to ovog puta postići.Bilo bi odlično i za afirmaciju igrača, za Fss i fudbal generalno. Moramo da priznamo da fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav mi želimo da bude i kakav je nekad davno bio, ali se nadam da će biti bolji u budućnosti“, rekao je Mijatović za RTS.

Glavna priča letnje peuze između sezona bili su „astronomski“ transferi i talas odlazaka velikih zvezda u Saudijsku Arabiju. Među njima su i srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić koji su u najboljim igračkim godinama.

„Napravili su prvi korak i jako su agresivni u tome. To je njihovo pravo. Treba da se razgovara sa igračima da u najboljim fudbalski godinama ostanu u Evropi ukoliko žele da zaista naprave sjajne karijere. Kasnije, posle 30. godine, nije loše otići u neku mirniju ligu, bez tolikog pritiska. Saudijci će nastaviti sa tom filozofijom, ali sve zavisi od glavni aktera, tj igrača. Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi“, istakao je Mijatović za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari