Preminuo Ilija Petković 1Foto: STARSPORT

Srpski fudbalski stručnjak Ilija Petković preminuo je u 75. godini, od posledica infekcije korona virusa, preneo je RTS.

Pre nekoliko dana saznalo se da su Ilija Petković i generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović pozitivni na korona virus.

Ilija Petković primljen je u bolnicu na Bežanijskoj kosi pre dva dana, zbog perforacije čira na dvanaestopalačnom crevu, kao i otežanog stanja izazvanog korona virusom, na koji je bio pozitivan.

Petković je u trenerskoj karijeri vodio reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, kao i reprezentaciju Srbije do 20 godina.

Pored Srbije, trenirao je klubove u Švajcarskoj, Japanu, Grčkoj, Kini, Južnoj Koreji, Kataru…

Poslednjih godina obavljao je funkciju predsednika Fudbalskog saveza Beograda.

Ilija Petković je rođen u Kninu 1945. godine.

Tokom vanrednog stanja dao je poslednji intervju za Danas.

– Za nas bivše fudbalere, navikle na karantine, ovo ne bi trebalo da predstavlja nikakvu posebnu muku. I kao mlađi sam znao da se organizujem kada me zatvore u hotel, a ljudi iz kluba ili Saveza zaduženi za to, pred utakmicu ili tokom priprema, proveravaju da li ste u sobi, kada ste legli, jeste li na vreme jeli… Ko je bio u vojsci zna šta znače red i disciplina. Retko ko je iskakao iz te fudbalske centrifuge. Pogotovo oni što im je trener bio Miljan Miljanić. Njegova pravila su bila najrestriktivnija – ukazao je tada Petković za naš list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari