Preokret "Rudara" u Kikindi za prolaz u četvrtfinale Kupa Srbija 1Foto: Grad Kikinda

Nisu uspeli rukometaši Kikinde Grindeksa da na svom terenu savladaju Rudar iz Kostolca i plasiraju se u četvrfinale Kupa Srbije, iako su u prvom delu stekli značajnu rezultatsku prednost. Gosti su u nastavku zaigrali mnogo bolje, a domaćini potpuno podbacili, i Kostolčani su zasluženi prošli dalje.

Kikindski tim, koji je lider prvenstva Super B lige – Sever-centar, odigrao je prvo poluvreme besprekorno, bez obzira što zbog povreda nisu nastupili iskusni Milan Lisica i Marko Trninić, i na odmor otišao sa čak sedam golova prednosti.

Međutim, u drugom delu na parketu Hale „Jezero“ dogodio se veliki preokret. Već nakon deset minuta nastavka Kostolčani su stigli prednost domaćina, a potom održavali prednost i na kraju zasluženo izborili plasman u četvrfinale Kupa Srbije.

Preokret "Rudara" u Kikindi za prolaz u četvrtfinale Kupa Srbija 2
Foto: Grad Kikinda

Bek Rudara Nenad Nedeljković bio je najefikasniji na utakmici sa 11 postignutih golova, dok se Balša Stevović sa sedam golova bio najubojitiji u redovima domaćina.

Kikinđanima od 19. februara prestoji drugi deo prvenstva u drugom rangu, a u prvom kolu prolećnog dela gostuju kod Smedereva, glavnog rivala za plasman u elitni rang, kome beže pet bodova, dok Rudar narednog vikenda, gostovanjem kod Dinama u Pančevu, nastavlja prvenstvo u plej-of grupi ARKUS lige (Super A).

 

Kikinda Grindeks – Rudar (Kostolac) 25:27(15:8)

Sportski centar „Jezero“, gledalaca: 200, sudije: Trivković i Milosavljević (Beška).

Kikinda: Miković 3, Dukatarov, Golić, Đukić, Miškov, Stevović 7, Vrgović 4, Komarek 2, Panić 1, Jovanović 5, Gamber 2, Ilijin 1, Gaćinović

Rudar: Vuković, Murina, Merdović 1, Jokić 2, Đorđević, Ristić 4, Radovanović 1, Stanisavljević 2, Stevović 3, Nedeljkov 3, Tatari, Nedeljković 11.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari