Prepotentni Mbape 1Foto: EPA-EFE/ LUKAS BARTH-TUTTAS

Vrhunski je fudbaler Kilijan Mbape, velika želja Real Madrida i opsesija porodice El Kelaifi koja vodi Pari Sen Žermen, međutim deo njegovog karaktera, koji je ispoljio i na poslednjem meču sa Mecom, usporava njegov razvoj ka krajnjem cilju – legitimnog naslednika Lea Mesija i Kristijana Ronalda.

Sve što mu se munjevitom brzinom izdešavalo u karijeri; prelazak iz Monaka u PSŽ za impozantnih 180 mimliona evra, uloga vedete PSŽ i mesto u startnoj postavi reprezentacije Francuske sa svega 20 godina bitno je uticalo na to da postane prepotentan i vrlo težak po okolinu.

Mbape, iako još uvek mlad, sa 23 godine nema podjednak pristup na svakom meču, već inspiraciju traži u težini i kvalitetu rivala.

Želja da napusti Pariz i preseli se u Madrid takođe utiče na njegovo poimanje timskih ciljeva i uspeha u tekućoj sezoni.

Ugovor sa Parižanima ističe mu na leto i već u januaru biće slobodan da potpiše predugovor sa Realom.

U poslednjem kolu Lige 1 poeneo se nesportski; njegova provokacija prema Aleksanderu Ukiđu inicirala je sukob usled kojeg je Nejmar snažno, uličarskim manirom odgurnuo protivničkog golmana koji je završio na travi.

PSŽ je tek u nadoknadi vremena uspeo da slavi na terenu trenutnog fenjeraša u Ligi 1 (2:1), čiji je trener Frederik Antoneti posle meča bio vema kivan i razočaran ponašanjem Mbapea.

“ Kilijan Mbape mora da nauči da se bolje ponaša ako hoće da ga ljudi vole. Volim tog igrača, veoma je jak, ali bi mu koristilo kad bi bio malo skromniji“.

Ugledni Ekip je Mbapeovu igru u Mecu ocenio „trojkom“, dok je Ašraf Hakimi recimo dobio „osmicu“. Antoneti je to ovako objasnio.

“Na ovoj utakmici, Mbape nije postojao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari