Presudan duel za treće mesto 1Foto: Starsport

Od dolaska Saša Filipovskog, košarkaši Partizana igračko samopouzdanje gradili su, pretežno, pobedama u Evrokupu.

Nešto povoljniji raspored omogućio je crno-belima da sa tri vezane pobede kod kuće (Bahčešehir, Huventud, Uniks) bez rezultatske presije otputuju u Francusku, gde će večeras protiv Burga (20.45) pokušati da se revanširaju domaćinu za poraz u Beogradu i istovremeno povećaju mogućnost da se nađu na trećem mestu u grupi A nakon završetka uvodne faze takmičenja.

Crno-belima će, prema ranije napravljenom rasporedu, večerašnji susret nominalno biti poslednji pred Top 16 fazu, ali će zapravo grupni deo okončati odigravanjem odloženog susreta u Veneciji 29. decembra.

Partizan je pobedom nad Bahčešehirom rezervisao mesto među 16 najboljih u Evrokupu; duel sa Burgom imaće dodatnu težinu, s obzirom da je prethodni odigran u Beogradu zapravo bio, ispostaviće se, i poslednji Vlada Šćepanovića na klupi crno-belih.

Poraz je predstavljao „kap“ koja je prelila čašu prepunu loših rezultata i odnosa u ekipi.

– Ovo je do sada najbitniji duel u Evrokupu. Znamo da je važna utakmica i daćemo sve od sebe. Potrošili smo mnogo energije na prošlom meču u ABA ligi i pre svega se nadam da ćemo imati dobro putovanje, jer je put jako težak. Burg ima odličnog trenera koji više godina radi tamo, igrači se dobro poznaju i znaju da se izvuku iz situacije koje su naizgled problematične. Dobra su ekipa i za mene nisu iznenađenje – poručio je trener Filipovski, inače dobro upoznat sa francuskom klupskom košarkom, s obzirom na to da mu je Monako bio poslednji klub pre dolaska u Partizan.

Crno-beli će kompletni nastupiti večeras; u određenoj kombinatorici trijumfom bi mogli da se domognu i trećeg mesta pred Top 16 fazu.

Partizan bi mogao do stepenika više ako pobedi sa najmanje 13 poena razlike, te savlada Veneciju, a Uniks izgubi od Huventuda, odnosno ukoliko oba puta trijumfuje bez obzira na razliku, a tim iz Badalone pobedi Francuze 30. decembra.

– Iako smo se već plasirali u narednu fazu, želimo da osiguramo što bolju poziciju na tabeli. Idemo u Francusku sa namerom da pobedimo – naveo je Rašon Tomas, jedan od najboljih igrača Partizana od dolaska Filipovskog na mesto trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari