Pretnja Australijanaca: Tri godine zabrane učešća u Melburnu 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS NO ARCHIVING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Federalni sud Australije potvrdio je odluku da Novak Đoković bude deportovan iz zemlje i da mu se tako onemogući nastup na Australijan openu. Mogućnost da mu se zabrani povratak u Australiju u naredne tri godine mogla bi da znači i kraj igara najboljeg tenisera današnjice u Melburnu, na turniru koji je osvajao devet puta. Takođe, ukoliko odnos prema vakcinaciji Đokovića bude identičan, pre svega kada je korona virus u pitanju, Novak bi ugrozio i svoje ovosezonske nastupe na Vimbldonu i US openu.

Tamošnji mediji pišu da se Đoković može suočiti sa posledicama deportacije u formi trogodišnje zabrane ulaska u Australiju.

Naravno, ta odluka nije konačna a i kada bi bila donešena Vlada Australije imala bi pravo da po raznim osnovama omogući Đokoviću da u naredne tri godine nastupi u Melburnu.

Novak u maju puni 35 godina, ukoliko bi mu tamošnje vlasti zabranile da uđe u zemlju to bi značilo da do 38. neće moći da igra u Melburnu. A tu je već kraj karijere na vidiku, pa nije isključeno da Đokovića više ne gledamo na Australijan openu.

U elektronskom izdanju od nedelje, uticajna Marka obrazlaže da u ovom trenutku Novak Đoković rizikuje učešće i na dva od preostala tri grend slema. Prema navodima madridskog lista, jedino je izvesno da bi se Srbin nesmetano, bez obzira hoće li se vakcinisati ili ne, pojavio na Rolan Garosu. Na to sugeriše nedavna izjava ministra sporta Francuske, Roksane Maraćinjanu:

„Novak će moći da se takmičiti, jer to omogućava zdravstveni protokol ovog velikog sportskog događaja.“

Marka navodi i da je vakcinacija, trenutno, obavezna prilikom prelaska granice Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, mada bi takva pravila mogla da se promene do juna, odnosno avgusta kada na programu budu bila poslednja dva grend slema u kalendarskoj godini.

Novak bi mogao da ima veliku glavobolju i po pitanju nastupa na mastersima, s bozirom na to da se čak tri organizuju na teritoriji SAD: Indijan Vels, Majami, Sinsinati, odnosno u Kanadi – Montreal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari