Pretučeni fudbaler Dinamo Vranja Luka Ratković zatražiće pravdu pred redovnim sudom, ali i od FSS 1Dragan Antić, foto: STARSPORT

Fudbaler Dinamo Vranja Luka Ratković koga je pretukao trener i predsednik tog kluba Dragan Antić Recko odlučio je da posle krivične prijave podnese i prekršajnu prijavu Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije, kao i da pred Arbitražnim sudom srpske „kuće“ fudbala zatraži raskid ugovora.

Policija je prema saznanju Danasa dostavila krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju koje sada treba da odluči da li će pokrenuti optužni postupak.

Ratković je u krivičnoj prijavi u koju je naš list imao uvid naveo da ga je Antić tukao u svlačionici na očigled saigrača i stručnog štaba, ali nije tajna da će tužilaštvo imati problem da pronađe one koji će hteti da svedoče o tome šta se zapravo desilo.

Uprava Dinamo Vranja je u međuvremenu izdala saopštenje u kome tvrdi da su celu priču „izmislili Ratković i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica kako bi igrač dobio raskid ugovora“. Klub je naveo i da „postoji 20 svedoka da nije bilo fizičkog nasilja u svlačionici“, što bi igrači koji su prisustvovali nemiloj sceni mogli da protumače kao vid upozorenja. Mnogi igrači Dinama prema nezvaničnom saznanju našeg lista strepe od psihičke torture, odnosno vida odmazde koja bi mogla da usledi ukoliko podrže napadnutog fudbalera. Kako se eventualni sudski postupak bude bližio pritisak će sigurno biti sve veći pošto Draganu Antiću u slučaju da se dokažu optužbe preti kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

Advokat Vladimir Bojović koji zastupa Luku Ratkovića u razgovoru za Danas navodi da očekuje da će tužilaštvo prihvatiti dokaze koji su dostavljeni.

– Ne bih unapred spekulisao koliko će biti svedoka u postupku i šta će ko i kako da kaže. Sada je tužilaštvo na potezu da sasluša sve strane, pa da donese konačnu odluku. Mislim da imamo dovoljno elemenata za podizanje optužnice. Dovoljno je da pogledate Antićevu konferenciju posle meča i šta je na njoj pričao, pa će vam mnogo toga biti jasno. Postoje pored svedoka iz svlačionice i dokazi, tako da verujem u pravedan postupak, kako po krivičnoj prijavi, tako i pred Arbitražnim sudom FSS. – priča Bojović.

On dodaje da je logično da će Ratković posle svega tražiti raskid ugovora. Iako većina igrača raskid ugovora uglavnom traži na osnovu neisplaćenih zarada, Bojović navodi da postoje i drugi primeri koji su imali isti ishod

– Vodićemo postupak i pred Arbitražnim sudom FSS. Ono što se dogodilo u svlačionici na poluvremenu utakmice Dinamo – Spartak opravdan je razlog za raskid ugovora. Nikola Trujić je dobio raskid ugovora sa Vojvodinom kada su ga navijači napali u svlačionici pre dve godine, posle meča protiv Ružemberoka – zaključuje Bojović.

Dinamo: Vika i treska su normalne

U saopštenju Dinamo Vranja navodi se i da su „vika, treska i ljutnja kod negativnog rezultata normalne posledice slabe igre“. Klub dodaje da je Dragan Antić imao „puno strpljenja i rada kako bi Luka Ratković postao standardni prvotimac, potpisao četvorogodišnji ugovor da bi za svoje angažovanje bio plaćen redovno“. Dodaje se i da je fudbaler bio „psihički jako slab, sa prekidima filma na terenu“, te da je Antić „trpeo protest navijača noseći ga na svojim leđima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari